Élet-Stílus

A bűn ellen harcol a barátnőjét gyászoló titokzatos szuperhős

Tragikus körülmények között veszítette el párját, azóta minden erejével támogatja a rendőrök munkáját.

A Renegát – így hívják azt a különös férfit, aki szuperhősként járja az angliai utcákat, és harcol a bűn ellen. A polgári nevét, korát nem tudni, csak annyit árult el a Coventry Telegraph című lapnak, hogy Nuneatonban él.

A férfi tragikus körülmények között veszítette el barátnőjét: a lány egy cserbenhagyásos baleset áldozata lett. A gyászoló fiatal(?)ember ezek után úgy döntött, hogy titokban segíteni fogja a bűnüldözők munkáját.

A motoros, bukósisakos hős elmondása szerint közel 100 bűneset felderítésében vett részt: többnyire információkkal segíti a rendőröket, de – amikor úgy érezte, hogy már csak ő segíthet – volt, hogy maga is beavatkozott. Az önjelölt Batman egyszer például észrevette, hogy két férfi támadt egy lányra; el akarták venni a pénzét, a Renegát azonban közbelépett, az egyik támadót földre kényszerítette, mire a másik megfutamodott.

A rendőrök – bár sok hasznos információhoz jutnak az önkéntes segítők révén – nem igazán bátorítják az efféle hősködéseket, mert attól tartanak, hogy az állampolgárok veszélybe sodorják magukat.

A motoros szuperhős, aki hamarosan egy késelési ügybe kíván beavatkozni, azonban úgy érzi, hogy a rendőrség nem rendelkezik a szükséges (humán)erőforrásokkal, így kötelessége támogatnia a szervek munkáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik