Élet-Stílus

Óriásplakáton büszkélkedett el fia érettségijével az egyedülálló anyuka

plakat(960x640).jpg (Array)
plakat(960x640).jpg (Array)

A legtöbb anya büszke arra, ha a gyermeke eléri a céljait, de közülük nagy valószínűséggel kevesen készíttetnének óriásplakátot, hogy nyilvánosan hirdessék a sikert.

Az egyedülálló amerikai szülő, Ovella O’Neal márpedig ezzel a nem mindennapi gesztussal mutatta ki szeretetét 18 éves fia, Aljelani “AJ” Igwe iránt New Jersey állam Camden nevű városában – írta a People.

A plakáton AJ mosolygós érettségi fotója látható, mellette a felirattal “Egy anya nem nevelhet férfit, én úriembert neveltem”.

Az asszony nem öncélúan tette közzé a vizsgákat ünneplő rendhagyó reklámot. Azt reméli, hogy az a többi egyedülálló anyát is inspirálni fogja a jövőben. “Jó példával kell elöl járni. Ha én képes vagyok rá, te is képes vagy rá” – mutatott rá O’Neal.

És hogy mi volt a titka? Igencsak szigorú szabályait a mama megosztotta a nagyközönséggel is. Igwének például nem lehetett mobiltelefonja és barátnője sem. A fiúnak minden nap sötétedés előtt haza kellett érnie és együtt kellett vacsoráznia családjával. A srác minden nap reggel hétkor kelt, hogy iskolába menjen, majd délutánonként önkénteskedett. Az iskolájának kosárlabdacsapatában védőként szerepelt.

És, hogy miért olyan nagy dolog ez az érettségi? Nos, Camdenben nem egyszerű tisztességben felnevelni egy gyereket. A felnőttek 35 százalékának nincs érettségije és mindössze 8 százalékuk szerzett alapfokú diplomát. Ezzel együtt a városban virágzik a bűnözés és a drogkereskedelem.

AJ, aki hivatalosan jövő héten kapja meg az érettségijét, mérnökként fog tovább tanulni az egyetemen. Anyukájának úgy szeretné majd meghálálni a gondoskodást, hogy vesz neki egy új BMW-t. Saját nagy célja pedig az, hogy legyen egy háza.

És, hogy miként lesz meg a fiú mobil és barátnő nélkül az egyetemen, a mama azt is elintézte: a szabályok már csak nyárig lesznek érvényben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik