Élet-Stílus

Piszok egyszerű módszerrel varázsolhatja frissé a fonnyadt banánt – videó

Megőrül a világ a legújabb netes praktikáért. Kell a rizsa! Meg a hajszárító.

Csak egy hajszárító, meg egy maroknyi rizs: a már jócskán hárommilliós nézettséget produkáló Youtube-videó szerint, mindössze ennyi kell ahhoz, hogy a barnás, fonnyadt és látszólag menthetetlen banánból friss, sárga és étvágygerjesztő gyümölcsöt csináljunk. Íme:

A vírusvideó, ami a Hellou.com oldaláról indult világhódító útjára elsőre nagyon meggyőző. Sőt, igazából másodszorra is, de azt már most eláruljuk, nem mindenkinél válik majd be. Legalábbis erre jutott az IFLScience elnevezésű tudományos portál szerkesztősége, akik tesztelték a videót, hogy önöknek ne kelljen. Ők arra jutottak, hogy a szobahőmérsékleten megfonnyadó banánt a módszerrel már nem lehet “újraéleszteni”.

“Ha egy banán megrohadt, akkor nincs varázslat, az úgy is marad” – írják, majd hozzáteszik, a módszer legfeljebb a hűtőben tárolt, és ott megbarnult banán esetében működhet. És ott is csak azért, mert a hűtőben csak a gyümölcs héja barnul meg (a hideg és a héjban a hideg miatt felszabaduló pilofenol hatására), míg a benne lévő gyümölcs friss marad.

A tudományos portál szerkesztői azonban azt sem tartják kizártnak, hogy egy rendkívül ügyes trükköt látunk a videón. Önöknek mi a véleménye? Mondják meg nekünk a kommentdobozban!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik