Élet-Stílus

Mindkét kezét és a lábait is elveszítette egy baktérium miatt

A 35 éves édesanya kis híján meghalt, miután a fertőzés miatt vérmérgezés alakult ki nála.

Azután, hogy tavaly karácsonykor egyik pillanatról a másikra életveszélyes állapotba került és nem sokkal később mind a négy végtagját elveszítette, a kétgyermekes essexi anyuka ma már újra jár. Azt mondja, a betegség kezdetéből nem sok mindenre emlékszik: “Aznap este – ahogy akkor már egy ideje mindig – épp futni indultam, ám mivel nehezen kaptam levegőt, gyorsan hazamentem.”


Képek forrása: Daily Mail

Tracy Ralph ezután az otthonában összeesett. “A férjem azonnal kórházba vitt, ahol az orvosok megállapították, hogy bakteriális tüdőgyulladásom van” – emlékszik vissza a nő, majd hozzáteszi, alig 24 órával később a szakemberek kénytelenek voltak mesterséges kómába helyezni őt, hogy megmenthessék az életét.

Mint kiderült, a szervezetében lévő baktérium először vérmérgezést váltott ki nála, majd számtalan apró vörrögöt hozott létre a testében. “A szerveim egymás után mondták fel a szolgálatot, és az orvosaim szerint még egy agyvérzést is kaptam a fertőzés következtében” – magyarázza az asszony, aki szerint nem ez volt a legrosszabb, ami történt vele. “Mikor magamhoz tértem a kómából, a férjem közölte velem, hogy csak úgy tudják megmenteni az életemet, ha mind a négy végtagomat eltávolítják.”

 

Tracy azt mondja, sosem fogja elfelejteni a pillanatot, mikor ránézett a feketedő végtagjaira: “olyanok voltak, mintha a hatalmasra nőtt karmok. Feketék és élettelenek” – mondja. Ennek ellenére nehezen barátkozott meg az amputáció gondolatával. Egyik este még a kórházból is megpróbált megszökni, hogy elkerülje az operációt. “A kapott gyógyszerek miatt teljesen összezavarodtam, fogalmam se volt, mit csinálok.”

Az asszonyt végül megoperálták, nem sokkal később pedig megkezdték a rehabilitációját. Néhány hónappal ezelőtt családja még egy gyűjtést is indított, hogy összekalapozzák a pénzt az asszony művégtagjaira. “Rengeteg ember megmozdult, hogy segítsen nekünk, nagyon hálás vagyok nekik.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik