Élet-Stílus

Meghalt egy 18 hónapos kislány, mert a szülei nem vitték orvoshoz

A szülők azzal védekeznek, hogy nem hisznek a modern orvoslásban. Emberölés vádjával vették őket őrizetbe.

A pennsylvaniai szülőknek, a 29 éves Ebed Deloziernek és 34 éves feleségének, Christine-nek hamarosan emberölés miatt kell bíróság elé állnia, miután 18 hónapos kislányuk, Hope meghalt. Kiderült ugyanis, hogy a kislány egy olyan bakteriális fülfertőzés szövődményébe halt bele, ami – ha időben észreveszik és kezelik – antibiotikummal könnyen gyógyítható lett volna.

Csakhogy a szülők vallomásából kiderült, hogy a kis Hope sosem járt orvosnál. Azért nem, mert szülei, Ebed és Christine nem hiszenk a modern orvoslásban, sem a modern gyógyszerekben, gyermekük így a kötelező és ajánlott védőoltásokat sem kapta meg. Ebed a kihallgatásakor a rendőröknek bevallotta, Hope tüneteit homeopátiás szerekkel és gyógynövényes terápiával kezelték, és úgy látták, gyermekül állapota javul.


Képek forrása: Facebook

“Egyik este azonban arra lettem figyelmes, hogy a kislányom légzése szabálytalan, és hogy szörcsög” – ezt már a 34 éves anya, Christine vallotta, aki hozzátette, a kislány légzése nem sokkal ezután le is állt. “Harminc percen keresztül mesterségesen lélegeztettem, aztán úgy döntöttem, segítséget kérek.” Ebed és Christine ezután mentek a Guthria Towanda kórházba, ahol az orvosok mindent megpróbáltak, hogy megmentsék a kislány életét.

“A kórház dolgozói a kihallgatásukkor elmondták, a szülők rendkívül ellenségesek voltak velük. Miközben az újraélesztési kísérlet zajlott, többször rákiabáltak az orvosokra, hogy ne adjanak mérget a gyereküknek” – idézte a nyomozást vezető rendőrtisztet a Press Sun & Bulletin című lap.

 

Ebed egyébként a rendőröknek elmondta, családjának nem volt elég pénze a költséges orvosi kezelésre, ám ha tudta volna, hogy lánya betegségének ennyire súlyos következményei lehetnek, mindent megtett volna, hogy előteremtse a pénzt, és a nézetei ellenére orvoshoz vitte volna őt. A szülőket nem szándékos emberöléssel vádolják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik