Élet-Stílus

Megakadályozta a tízéves, hogy kirabolják az anyját

A tolvaj a gyerekek szeme láttára lopta ki a pénztárcát a kocsiból. Az idősebb kislány nem hagyta annyiban.

A kaliforniai Grace Ramos a minap csak egy pillanatra szállt ki a kocsiból: pénzt vett fel a parkolóhoz legközelebbi automatából, és erre a rövid időre magára hagyta a kocsit, benne két kislányával. “Álmomban se gondoltam volna, hogy bármi történhet velük” – mondta később az ABC News amerikai hírcsatornának.

Pedig történt. És csak a vakszerencsének köszönhető, hogy nem tragédia. A kocsit ugyanis kiszúrta magának egy tolvaj, aki a biztonsági kamerák felvétele szerint, akkor már jó ideje a parkolóban lófrált. A férfi, aki addig elemeket és ételt lopott, egyenesen Grace kocsijához ment, kinyitotta a sofőr oldali ajtót, majd – mit sem törődve a hátsó ülésen lévő két gyerekkel – egész egyszerűen elvette az asszony pénztárcáját és távozott.


ABC US News World News

Nem számolt azonban a tízéves Genesis Ramosszal, aki úgy döntött, nem hagyja csak úgy, hogy a férfi meglopja az édesanyját. “Nem volt igazságos, hogy elvette a pénztárcát. Vissza akartam kapni” – idézte az ABC News a kislányt, aki ezután fogta magát, majd a férfi után eredt. Egészen a kocsijáig.

“Beült a kocsijába, és megpróbálta becsukni az ajtót, de a kislány újra meg újra kinyitotta. Nem engedte őt elhajtani” – ezt már az ügyet vizsgáló rendőrtiszt árulta el, miután végignézte a biztonsági kamerás felvételeket. “Genesis ezután kiabálni kezdett, ez volt az a pillanat, mikor a tolvaj visszaadta a tárcát, és elhajtott.”

A rendőrtiszt a hírcsatornának elismerte, Genesis nagyon bátran viselkedett, ugyanakkor meg is rótta őt. “Nem lett volna szabad a tolvaj után rohannia, mert ezzel komoly veszélynek tette ki magát. A tolvaj teljesen máshogy is reagálhatott volna a kislány jelenlétére, bánthatta is volna” – árulta el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik