Élet-Stílus

Elvesztette egyik lábát egy tampon miatt

A 27 éves egykori modell képtelen túltenni magát a történteket. Most beperelte a tampon gyártóját és forgalmazóját is.

Nem nyugszik az a fiatal amerikai nő, aki három évvel ezelőtt kis híján meghalt a tampon által kiváltott toxikus sokk szindróma miatt. A 27 éves egykori modell, Lauren Wasser azt mondja, a gyártónak és a forgalmazónak kutya kötelessége lett volna tájékoztatni a vásárlókat, így őt is arról, hogy a termék túl hosszú ideig való használata életveszélyes is lehet.

Azt Lauren is elismeri, hogy a tampon dobozán fel van tüntetve, hogy azt lehetőleg 4-8 óránként cserélje a használója, de szerinte a gyártónak azt is rá kellett volna írnia, hogy aki ezt nem teszi meg, életveszélyes helyzetbe sodorhatja magát. Nem csoda, hogy Lauren ügyvédje a Vice magazinnak adott interjújában sokkal keményebb szavakat használ a gyártó ellen: szerinte nemtörődöm, felelőtlen és kegyetlen döntést hoztak, mikor kihagyták a tájékoztatóból a toxikus sokk szindrómát, amit a helytelen tamponhasználat okozhat.

Az ügyvéd biztos benne, hogy a cég felelős azért, hogy Lauren élete három évvel ezelőtt kettétört. A fiatal lány 2012-ben még pontosan azt csinálta, amire mindig is vágyott. Modellkedett, és amikor nem a kifutókat rótta, akkor a színpadon gyakorolt. “Szinte állandóan mozgásban voltam. Mindig volt mit csinálni, folyamatosan kaptam a megkereséseket és a szerepeket. Akkor még nem tudtam, mekkora szerepe van ebben a külsőmnek” – árulta el a fiatal lány.


Kép forrása: Facebook

2012 őszén egy szülinapi bulit követően azonban minden megváltozott. “Már akkor rosszul éreztem magam, mikor hazaértem a buliból. Csak arra volt erőm, hogy bevessem magam az ágyba” – mondja a lány, aki egy barátja kitartásának köszönheti, hogy még időben kórházba került. “Elvesztettem az eszméletemet, és csak feküdtem a szobám padlóján. Ő hívott rendőrt, mikor nem válaszoltam a hívására” – tette hozzá.

A fiatal lány azt is elmondta, a tamponja által előidézett toxikus sokk szindróma miatt a belső szervei egymás után álltak le. “Az orvosok azt mondják, ha tíz perccel később hoznak be, nem tudnak rajtam segíteni” – mondja a lány, akinek a felgyűlt méreganyagok miatt később el kellett távolítani a jobb lábát. “Azt, hogy az életem sosem lesz ugyanolyan, mint azelőtt, megtanultam elfogadni” – árulja el, de gyorsan hozzáteszi, megbocsátani a gyártónak még nem bocsátott meg.

“Ha tudtam volna arról, hogy a tampon TSS-t okoz, nem használtam volna, ez biztos.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik