Élet-Stílus

A padlóra borított egy halálos beteget a mentős – videó

Ignácz Péter
Ignácz Péter

újságíró. 2015. 06. 17. 14:10

A férfi nem akart átülni a hordágyról egy tolószékbe, és összeveszett a mentőssel, aki végül megunta a vitát.

Az eset még februárban történt egy floridai kórházban, de az azt megörökítő felvételt csak most hozta nyilvánosságra a helyi ügyészség – közölte a helyi sajtó. A videón látható mentőst, a 35 éves Kenneth Hallenbecket már közvetlenül az eset után elbocsátotta munkaadója, a hatóságok pedig rokkant ember ellen elkövetett bántalmazás vádjával indítottak eljárást ellene.

Az esetről szóló beszámolók szerint a mentős azután borított a földre a floridai Wuesthoffkórházba bevitt 49 éves James Slatert, hogy a beteg nem volt hajlandó átülni a számára félretett tolószékbe. Ezen összevesztek, míg végül a mentős üvöltözni kezdett a beteggel, majd megfogta a hordágyat és egyszerűen a padlóra borította a halálos beteg férfit.

 

Hallenbeck ellen végül az ügyészség ejtette az eredetileg felhozott vádat, és bűncselekmény helyett csak szabálysértésnek számító vétkes hanyagság miatt emeltek vádat ellene, amiben bűnösnek is fogja vallani magát – írta a helyi sajtó.  

Az ügyészség közlése szerint erre azért volt szükség, mert a komolyabb vád nem bizonyítható teljesen egyértelműen, és azzal olyan hosszúra nyúlhatott volna a bírósági eljárás, hogy félő volt, hogy az „tovább tart, mint az áldozat várható élettartalma”, valamint olyan stressznek tette volna ki, ami rontott volna állapotán. Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy Slater milyen betegségtől szenved.

A szabálysértési eljárás gyors lezárásával ráadásul azt is hamar el lehet érni, hogy Hallenbeck elveszítse mentős engedélyét, és így azt, hogy soha többet ne dolgozhasson mentősként. 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.