Élet-Stílus

Rákja miatt kék-zöld foltokkal ébredt egy iszogatás után

Sári Veronika
Sári Veronika

újságíró. 2015. 06. 11. 17:00

A 37 éves nőnek fogalma sem volt arról, hogy beteg. Akkor tudta meg, mikor egy reggel arra ébredt, hogy véraláfutások borítják a testét.

“Amikor az iszogatás utáni reggel belenéztem a tükörbe, alig hittem a szememnek” – idézi fel élete legrosszabb élményét a 37 éves brit nő, Thea Wilson, aki állítása szerint reggel olyan kék-zöld foltokkal kelt ki az ágyból, mintha előtte egész este legalábbis esett-kelt volna. “Előtte este iszogattunk a barátaimmal, igen. De én egy árva kortyot sem ittam, mert tudtam, hogy még haza kell vezetnem” – teszi hozzá a nő.

thea wilson (Array)
Képek forrása: mirror.co.uk

“Mivel egész este józan voltam, pontosan emlékszem arra is, hogy mi történt velem az éjjel” – árulja el, majd hozzáteszi, semmi olyasmit nem élt át, ami a sérüléseit indokolták volna. “Mikor a kék-zöld-lila, fájdalmas véraláfutások napokkal később sem múltak el, úgy döntöttem felkeresem a háziorvosomat.” Theának szerencséje volt, mert bár háziorvosa egyszerű alvadási zavart sejtett a háttérben, óvatosságból beutalta az egyik közeli kórházba, hogy nézesse meg a csontvelejét.

“Már az első eredmények kimutatták, hogy a leukémia egy ritka fajtájában szenvedek” – idézi a Daily Mail című brit lap a nőt, akit orvosai azonnal az intenzív osztályra fektette, mert attól féltek, bármelyik pillanatban belső vérzés alakulhat ki nála. “Hat hónapig intenzív kemoterápiás kezelést kaptam, aminek hatására úgy tűnik, visszavonult a betegségem” – mondja, majd hozzáteszi, orvosai felkészítették rá, hogy a leukémiája bármikor visszatérhet.

thea-wilson(650x433).jpg (Array) 

“Nem hagyom, hogy ez rányomja a bélyegét az életemre. Sőt, igyekszem minden pillanatomat úgy élni, mintha az egyben az utolsó is lenne. Nem szeretném, ha bármit meg kellene bánnom” – magyarázza Thea, aki most azon fáradozik, hogy minél több pénzt gyűjtsön a kórháznak, ami megmentette az életét.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.