Élet-Stílus

46 évvel ezelőtt kukába dobták – most megtalálta az édesanyját

A brit nő azt mondja, sosem gyűlölte az anyját. Még akkor sem, mikor megtudta, hogy egy szemetesben hagyta őt sorsára.

Angie Smith alig 23 éves volt, mikor 1968 nyarán eldöntötte: lemond születendő gyermekéről. Épp egy csúnya válás kellős közepén volt, hazaköltözött szigorú szüleihez, akik szüntelenül azzal vádolták, hogy szégyent hozott a családjára. Állandóak voltak a viták. Angie pedig nem akarta tetézni a bajt.

Mikor eljött a szülés ideje, hátrament a kert végében lévő fáskamrához. Ott adott életet az egészséges kislánynak, akit ezután sebtiben egy pokrócba csavart, majd egy közeli szemetesbe rejtett. “Nem akartam, hogy meghaljon” – mondta később, majd hozzátette, titkon remélte, hogy lánya egy szerető, gondoskodó családhoz kerül majd.

Noha Angie remélte, akkor este megszabadul a tehertől, a szemetesbe dobott kislányának emléke a szülést követően még sokáig kísértette: a sajtó ugyanis felkapta a történetet, heteken, sőt hónapokon keresztül cikkeztek a kislányról, akit egy kukából húztak ki. “Végül 46 év telt el, én pedig minden áldott nap gondoltam arra a kislányra, akit saját akaratból hagytam el” – mondta Angie, akinek nem volt elég bátorsága ahhoz, hogy megkeresse gyermekét.


Kép forrása: Daily Mail

A kislány, Michelle-t végül egy londoni rendőr, Les Fuller és felesége, Daphne fogadta örökbe, akik együtt nevelték őt szeretetben két másik gyermekükkel. Csak Michelle 21. születésnapján mesélték el neki az örökbefogadásának körülményeit, így azt, hogy egy szemetesben találtak rá. A most már kétgyermekes édesanya azt mondja, soha nem haragudott vérszerinti szüleire, még ebben a pillanatban sem.

Michelle végül az interneten keresztül bukkant édesanyjára, akivel azóta találkozott is. “Nagyon izgultam az első találkozás előtt, pedig nem kellett volna. Mikor először átöleltük egymást olyan érzésem volt, mintha egy régi baráttal találkoztam volna” – árulta el, majd hozzátette, anyjával további találkozókat terveznek majd, ahová mindenképp magával viszi 15 és 12 éves fiait is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik