Élet-Stílus

Különleges bundája miatt taszította el anyja a szarvasgidát

Dragon azóta az emberek közt nevelkedik és köszöni, remekül van.

Dragont, a fehérfarkú szarvasgidát anyja már közvetlenül a születése után sorsára hagyta. A kicsi a vadonban minden bizonnyal hamar elpusztult volna, de szerencséjére nem a vadonban, hanem egy missouri állatparkban jött a világra, ahol a lelkiismeretes gondozók azonnal a segítségére siettek.


Képek forrása: Deer Tracks Junction

A park gondozói úgy vélik, a gidát anyja vélhetően különleges, tarkánfoltos bundája miatt taszította el magától. Dragonnak ugyanis, ellentétben a fajtársaival nem csak a farkán, de a fején is fehér a szőre. „A mintázat egy sor egészségügyi kockázatot rejt magában, nem csoda, hogy az anya eltaszította magától a kölyköt” – mondta az ABC Newsnak Hillary Powell, aki gondozásába vette az állatot.

 

„A fehér szín miatt feltűnőbb, könnyebben ráakadnak a ragadozók, raádásul egy ilyen egyed rosszabbul lát és hall, mint egészséges társai” – teszi hozzá a szakember, aki elmondja, Dragon anyjának született egy egészséges kölyke is, akit azóta is nevel.

 

A gondozó azt is elárulta, Dragon a 19 éves fiától kapta nevét, és azért éppen ezt, mert „ennek a kis fickónak sok erőre lesz szüksége ahhoz, hogy életben maradjon.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik