Élet-Stílus

Gyerekrablónak nézték a szakállt növesztett apukát és rendőrt hívtak rá

Az apasági szabadságon lévő férfi igencsak meglepődött, amikor rendőrök rontottak rá.

„Nagyon drámai volt, látni lehetett a szemükben, hogy hajtja őket az adrenalin.” Így emlékezett vissza a 39 éves stockholmi üzletember, Torkel Kristoffers a The Localnak a pillanatra, amikor a rendőrök „beviharoztak” otthonába. Egy gyerekrablót kerestek, akit utoljára az ő otthonánál láttak. Pár kérdés után azonban nyilvánvalóvá vált, hogy hatalmas félreértés történt.

Mint kiderült, egyik szomszédja riasztotta a rendőrséget, mert azt hitte, egy gyerekrablót látott, amikor megpillantotta Kristofferst és kétéves kisfiát, Axelt, akit apja – a gyerek kérésére – egy piros bevásárlószatyorban cipelt az utcán. A férfi szerint a félreértést „elvadult szakálla” okozta, amit hagyott nőni, miközben apasági szabadságát töltötte, és ami miatt a szomszéd nem ismerte fel.

 
A kétéves Axel nagyon élvezi a szatyorban utazást
Fotó: Torkel Kristoffers.

„Amikor az egyik rendőr közölte, hogy a gyanúsított sötét ruhákat viselt, végignéztem magamon és leesett, hogy teljesen feketébe vagyok öltözve.” Majd nevetésben tört ki, és megkérdezte a rendőröktől, hogy a gyanúsított vállán nem volt-e egy piros bevásárlószatyor, mert ha igen, akkor bizony őt keresik.

Elmondása szerint a rendőrök hamar rájöttek, hogy tévedés történt, és gyorsan el is hagyták a házat. Az esettel kapcsolatban egy rendőrségi szóvivő elmondta: egyáltalán nem történt bűncselekmény, és amikor kiértek a házhoz, a gyerek a házban rohangált és játszott. „Nem bűn valakit egy szatyorban cipelni” – tette hozzá a szóvivő.

 

Kristoffers az eset miatt nem neheztel arra a nőre, aki ráhívta a rendőrséget, kijelentve: jó dolog, hogy figyel a környék biztonságára. A férfi mindenesetre az eset után gyorsan rendbe szedte megnőtt szakállát. És most a The Local beszámolója szerint rendkívül viccesnek tartja, hogy története bekerült az országos svéd sajtóba, és Facebook-oldala alapján azt is, hogy már az egész világon – még Dél-Koreában is – ismert lett a története. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik