Élet-Stílus

Öngyilkos lett a 13 éves lány, miután apja megszégyenítette a neten

izabel (Array)
izabel (Array)

A kamasz a mélybe vetette magát egy autópályán átívelő hídról, miután szülője levágta a haját és közzé tette a büntetésről készült videót.

Megölte magát egy 13 éves lány az egyesült államokbeli Tacomában, miután apja egy eddig nyilvánosan nem részletezett erkölcsi vétség miatt megszégyenítette őt az interneten – számolt be a tragédiáról a Jezebel. Izabel Laxamana pénteken vetette magát a mélybe egy autópálya-felüljáróról. Kórházba szállították, de szombaton belehalt a sérüléseibe.

Izabel azután döntött úgy, hogy eldobja magától az életét, hogy szülője levágta a haját, a büntetésről készült videót pedig feltöltötte az internetre. Arról egyelőre ellentmondásosan vélekedik a család és a barátok is, hogy a nyilvános megszégyenítés közvetlenül vezetett-e a tini halálához. A lány temetésére gyűjtést szerveztek az ismerősök.

A megszégyenítésről készült eredeti videót már letörölték az internetről, ám a Laxamana család ismerősei közül valakinek sikerült megőrizni a felvételeket. Ezen az látható, ahogy egy fekete pólóba öltözött lány üres tekintettel bámul maga elé egy garázsban, majd egy férfi hang azt mondja: “Ez a következménye annak, hogy elszúrtad fiam, most elveszítetted a gyönyörű hajadat”.

Ezek után a kamera a földet pásztázza, ahol a levágott haj látható, majd a következő párbeszéd hangzik el:

“Megérte ez neked?”

“Nem.”

“Hányszor figyelmeztettelek?”

“Sokszor.”

Az eset után a Tacoma Stories nevű blog vetette fel, hogy a lány öngyilkosságának köze lehet a megalázáshoz. Annyi felháborodott hozzászólás érkezett, hogy végül a blog szerzője – a család kérésére – kénytelen volt lezárni a kommentelést. Az apa büntetőjogi felelősségre vonását vagy nyilvános megszégyenítését most a Facebookon követelik az emberek az “Igazságot Izabelnek!” oldalon.

A Jezebel a fentiekkel szemben rámutat: nem lehet egyértelműen megállapítani, hogy közvetlenül a szóban forgó videó miatt ölte meg magát a tinilány. Tavaly például olyan bejegyzést tett ki a Google Plus oldalára, amelyből gyanítható, az iskolában is rendszeresen szekálták. “Úgy érzem, a legtöbbször gyűlölnek engem az iskolában. Lenéznek és sokszor elítélnek…” – írta akkor.

Bár a fenti mondatok alapján Izabel azt gondolhatta, társai utálják őt, egyikük videót készített a virágokról, részvét üzenetekről és plüssállatokról, amelyek az emlékére gyűltek össze a középiskolája kapujában.

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik