Élet-Stílus

Házakat épít hajléktalan barátainak a kilencéves kislány

Hailey Fort ötéves kora óta viseli gondját a város hajléktalanjainak. Idén 12 mobil házat épít majd nekik.

Amikor Hailey Fort mindössze ötéves volt, és észrevett egy hajléktalant az utcán, azzal a kérdéssel fordult édesanyjához, Mirandához, hogy segíthet-e neki. Miranda igent mondott, Hailey pedig azóta szüntelenül azon munkálkodik, hogy szebbé és könnyebbé tegye a város rászorulóinak életét. Idén az a terve, hogy a leginkább rászorulóknak 12 mobil otthont épít.

 

„Az első kis házat, amit Hailey saját kezűleg épített meg, egy Edward nevű férfi kapja majd meg” – nyilatkozta a kislány édesanyja, Miranda az ABC News amerikai hírcsatornának. „Hailey becsülettel végigkérdezte vette a házikó lehetséges tulajdonosait, és csak ezután döntött Edward mellett” – tette hozzá. Az anya elárulta, lánya azért dönthetett a férfi mellett, mert mikor ételt kapott a kislánytól, mindig hálásan megköszönte azt.

A kilencéves kislány nem csak barátai lakhatását, de az élelmezésüket is igyekszik megoldani. „Van egy saját kiskertje, ahol évek óta gyümölcsöket és zöldségeket termel, amiket aztán a hajléktalanok közt oszt szét.” A kiskertnek még saját Facebook-oldalt is létrehozott, Hailey’s Harvest néven. Mint kiderült, a kislány azért gondoskodik ilyen lelkesedéssel a környék hajléktalanjairól, mert mindegyiküket a barátjának tartja. „Az évek során többször is mondtuk neki, hogy abbahagyhatja a dolgot, ha szeretné, de mindannyiszor nemet mondott. Azt mondja, az a szenvedélye és a hobbija is egyben, hogy másokon segít.”


Kép forrása: ABC News

Az interjúban egyébként megszólalt Hailey édesapja, Quentin is, aki elárulta, büszke lányára, aki nagylelkűségét szerinte feleségétől, Mirandától örökölte. „Ha ismerik Mirandát, egy percig sem csodálkoznak azon, hogy a kislányunk is ilyen segítőkész lélek” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik