Élet-Stílus

33 évesen lett a világ egyik legfiatalabb nagymamája

A fiatal nagymama nagyon örül unokájának, de retteg attól, hogy lánya a példáját követve szült ilyen korán.

„Mindent megtettem, amit emberileg csak lehetséges, hogy megakadályozzam a lányomat, hogy elkövesse ugyanazt a hibát, amit 17 évvel korábban én” – mondta a Daily Mailnek írt hosszú vallomásában Corrie Rowman. „Felirattam neki a fogamzásgátlót, és rendszeres időközönként óvszereket vásároltam neki, mindhiába.” A most 33 éves brit asszony a napokban lett a világ egyik legfiatalabb nagymamája azután, hogy 17 éves lánya egészséges kisfiúnak adott életet.

Corrie a lapnak elárulta, mindössze 15 éves volt, mikor életet adott legidősebb lányának, Bethanynak. „Akkor még fel se tudtam igazán fogni, milyen változásokat jelent majd az életemben az új élet, akit a szívem alatt hordok” – vallja be, majd hozzáteszi, mikor kiderült a terhessége, a szülei és gyermeke apja is megpróbálta rábeszélni őt az abortuszra.


Büszke lányára, ugyanakkor felelősnek is tartja magát korai terhességéért
Kép forrása: Facebook

„Az igazság az, hogy képtelen voltam rá. Mikor kiderült az állapotom, már nyolc hetes terhes voltam. Pontosan tudtam, ha érezni még nem éreztem, hogy egy élet növekszik bennem. Nem lettem volna képes arra, hogy elpusztítsam őt.” Corrie a szülés utáni második hónapban szakított Bethany édesapjával, majd úgy döntött, önálló életet kezd, távol a szüleitől.

A 33 éves nagymama azt mondja, a következő egy év volt élete legnehezebb időszaka. „Bezárkóztam, meg kellett barátkoznom a gondolattal, hogy az életem mostantól lemondásokkal lesz tele.” Corrie ezt követően a kezébe vette az irányítást: újra kezdte a gimnáziumot, majd ezt követően szociológiai szakon elvégzett egy főiskolát is. Azt mondja, a korai anyaságából inkább profitált, hiszen a kezdeti nehéz hónapok után magára talált, magabiztosabb, kiegyensúlyozottabb és felelőségteljesebb lett, mint kortársai.

„Ettől függetlenül nem szerettem volna, ha a lányom a nyomdokaimba lép. Szerettem volna megóvni őt az emberek reakcióitól: a rosszallástól, a megvetéstől és a sajnálkozástól. Nem sikerült: Bethany 16 évesen teherbe esett.” Corrie azt mondja, a hír hallatán először kétségbe esett, majd rájött, ő az utolsó, aki ítélkezhet lánya felett. „Rábíztam a döntést, és ugyanúgy támogattam őt, mikor kiderült, megtartja a babát, ahogy akkor támogattam volna, ha az abortusz mellett dönt.”

Corrie azt mondja, büszke nagymama, ennek ellenére időről-időre eszébe jut, hogy talán neki is része volt lánya korai terhességében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik