Élet-Stílus

Ez a titka a jóleső alvásnak

Alvó nő (Array)
Alvó nő (Array)

Pizsamában alszik? Akkor azonnal dobja ki és váltson a meztelenségre, mert pucéran aludni jót tesz az egészségnek. És a szexuális életnek is.

Egy friss nemzetközi felmérés szerint az embereknek csak egy kis része alszik rendszeresen ruhátlanul, pedig nekik van igazuk – mondta el a Daily Mailnek Dr Sarah Brewer. Az orvosnő elmondása szerint ugyanis több jó hatása is van annak, ha ledobunk magunkról minden ruhát, amikor ágyba bújunk.

Először is, gyorsabban álomba lehet szenderülni, és az alvás is mélyebb és pihentetőbb, ha nincsen rajtunk semmi, az igazán jó alváshoz ugyanis hűvösre van szükség. És a pizsama elhagyásával meg lehet akadályozni, hogy túlmelegedjen az ágy. Aminek egészségügyi vonzata is van. A ruhátlanul alvással a test is jobban szellőzik, amivel csökken a gombás fertőzések veszélye – főleg nyáron.

 

De a pucéron alvásnak nem csak az egészségre van jó hatása, hanem a párok szexuális életére. Egyrészről a meztelenül alvó férfiak tesztoszteronszintje sokkal jobb, mint a pizsamában alvó férfiaké, másrészt „a meztelen alvás szabadságérzetet ad és segít abban, hogy szexinek érezzük magunkat” – mondta el a Mailnek Dr Brewer. Ráadásul a meztelen bőr látványa izgatóan is hat az emberekre, ami további segítséget jelent.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik