Élet-Stílus

Háromhetes unokájával a karjában aludt el a nagymama – a kisfiú meghalt

Az álmatlanságban szenvedő nagymama már 68 órája talpon volt, mikor az újszülöttel a kezében elaludt a kanapén.

“Nincs rá megfelelő szó, hogy elmondjam, mit érzek. A lelkem egy része halott. Aznap halt meg, mikor a kis George elment. Bármit odaadnék, ha ezzel meg nem történtté tehetném ezt a tragédiát” – idézte a megtört nagymamát a Daily mail című brit nap azután, hogy megkezdődött a középkorú asszony bűnösségét vizsgáló meghallgatás Manchesterben.

Eileen Charcock a vizsgálatot folytató bírónak elmondta, 68 órája talpon volt már, mikor a háromhetes unokájával a karjában elaludt a kanapén. Kiderült az is, hogy az asszony évek óta alvászavarral küzd; van hogy egyhuzamban 72 órát is talpon van, mielőtt végre aludni tudna. “Olyankor aztán eldőlök, mint egy zsák, és szinte semmire sem ébredek fel” – mondta.

Valószínűleg azon a tragikus tavaly augusztusi estén is ez történt, mikor Eileen lánya rábízta unokáját. A háromhetes kisfiú aznap rettenetesen nyűgös volt, Eileen ezért úgy döntött, kiveszi a kisfiút a mózeskosarából és rintgatja egy kicsit, mielőtt visszafektetné. Csakhogy, a kanapéra ülve rövid idő alatt ő maga is elálmosodott, és elaludt. Karjában az újszülött gyermekkel.

“Mikor másnap magamhoz tértem, az első gondolatom George volt. Felálltam, hogy megnézzem őt a szobájában, ekkor pillantottam meg őt a kanapén” – emlékezett vissza könnyek között a nagymama, aki azonnal segítséget hívott, miközben megkezdte a kisfiú újraélesztését. “Sajnos a mentők már későn jöttek: nem tehettek semmit” – tette hozzá.

Eileen lánya, aki a szülés kiírt időpontjánál korábban hozta világra kisfiát, nem nyilatkozott az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik