Élet-Stílus

Bejárja a világot az ölelkező rákbeteg kislányok fotója

A megindító képet az egyik kislány édesanyja készítette, és töltötte az internetre. Azóta a remény szimbóluma lett.

“Bármilyen hihetetlen, a kép Madelina és Maliyah első találkozásakor készült” – árulta el a Today című amerikai műsorban a pittsburghi édesanya. Tazz Jones elárulta azt is, mikor ötéves lánya ismeretlenül is átölelte alig kétéves sorstársát, azonnal tudta, hogy a két kislány között olyan erős kötelék van, amit csak kevesen érthetnek meg.

“Miután a kép elkészült, és megmutattam a családnak és az ismerősöknek, szinte mindenki arra biztatott, hogy tegyem hozzáférhetővé az interneten, mert annyira megható” – mondta Tazz, akinek kislányánál, az ötéves Maliyah-nál három évvel ezelőtt diagnosztizálták az orvosok a neuroblasztómát. “A képen szereplő másik kislány, Madelina mindössze 23 hónapos volt, mikor kiderült, akut mieloid leukémiában szenved” – tette hozzá.


Kép forrása: Tazz Jones

“Fogalmam se volt róla, hogy egy kép, amin két beteg kislány ölelkezik, világméretű érdeklődésre tarthat számot” – ezt már Madelina édesanyja, Kristin DeLuca írta levelében a Todaynek. Levelében hozzátette, ma már boldog, hogy így alakult, mert ez kellett ahhoz, hogy ráébredjen, az életben az apró dolgok azok, amik igazán számítanak.

A két anya emellett részletesen beszámolt a lányok állapotáról is. Kiderült, hogy a fiatalabb Madelinának két hete volt az utolsó csontvelőbiopsziája, ami kimutatta, a kislány szervezetében nincs már nyoma a ráknak. “Persze a következő hónapokban rengeteg kontrollvizsgálatunk lesz még, de úgy érzem, lassan a végére érünk ennek az embertpróbáló időszaknak” – írta reménykedve Kristin DeLuca.

Tazz Jones is hasonlóan optimista, bár lánya még nem ért a harc végére. “Bár Maliyah-ra a jövő héten újabb kezelések várnak majd, az eredményét illetően mi is és orvosai is bizakodóak vagyunk” – mondta az anya, majd hozzátette, függetlenül azon, mi mindenen ment keresztül, lánya boldog, életvidám és tele van energiával. “Ha a kezelés miatt nem hullott volna ki a haja, senki sem gondolná róla, hogy beteg.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik