Élet-Stílus

Újszülött kisfia hozta vissza az életbe a kismamát

Az anya szíve gyakorlatilag leállt a ritka vírusfertőzést miatt. A gépek tartották életben, és ha nincs kisfia, talán meg is hal.

“Halvány fogalmam sincs, mi történhetett velem azon az éjjelen, amikor Jordan a betegágyam mellett aludt. Tényleg. Csak azt tudom, hogy mikor az orvosaim másnap bejöttek hozzám, nem akartak hinni a szemüknek. És ezt is csak azért, mert elmesélték nekem” – kezdte nem mindennapi történtetét a 36 éves brit édesanya, Holli Cheung.


Képek forrása: metro.co.uk

A kismama három hónappal kisfia, Jordan születése után került kórházba, miután összeesett otthon. “Akkor már egy ideje éreztem, hogy valami nincs rendben, voltam is a háziorvosunknál, de ott biztosítottak róla, hogy csak a kialvatlanság miatt érzem magam gyengének.” Mint kiderült, Holli orvosa tévedett: a kórházban derült ki, hogy Holli hetek óta egy ritka vírusfertőzésben szenved, amitől miokarditisz, a szívizom gyulladása alakult ki nála.

 

“A szívem gyakorlatilag leállt, és tíz napig gépek tartottak életben. A férjem szerint az orvosok között már az átültetés lehetősége is felmerült. Sőt, egyikük óvatosságból még a várólistára is felírta a nevem” – mondja az asszony, aki végül kisfiának köszönhetően döntött úgy, hogy harcolni fog. “A férjem egyik este behozta hozzám Jordant, a nővérek pedig megengedték, hogy néhány órát mellettem aludjon.”

 

Holli azt mondja, akkor este valami megváltozott benne. “Harcolni akartam a gyermekemért, hogy lássam őt felnőni, még akkor is, ha a gyógyulásig hosszú út vezet” – idézi fel a történteket Holli, akinek nem sokkal később magától verni kezdett a szíve. “Mikor az orvosok megvizsgáltak, nem akartak hinni a szemüknek. A férjem csodát emleget, de szerintem a valósághoz sokkal közelebb áll az, hogy a gyerekem adott erőt nekem ahhoz, hogy felvegyem a harcot a betegségemmel.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik