Élet-Stílus

Lapátnyéllel vakarta meg a torkát, majdnem belehalt

Lapatnyelo(960x640).jpg (Array)
Lapatnyelo(960x640).jpg (Array)

Főzés közben dugta le a nyelőcsövébe a konyhai lapát 30 centis nyelét, de az bent ragadt. Két műtéten kellett átesnie.

A 31 éves kínai nő éppen a vacsorát készítette le családjának Dongguan városában lévő otthonában, amikor azt kezdte érezni, hogy egyre nehezebben kap levegőt. A csak Chen néven azonosított nő a kínai sajtónak elmondta: olyan érzés volt, mintha egy hólyag lenne a fájós torkán akadt volna, ezért úgy döntött, megszabadul tőle.

Először az ujjaival próbálkozott, majd amikor az nem vezetett sikerre, evőpálcikákkal kapargatta meg a torkát, de hiába használt el három darabot is, a fájdalom nem szűnt – írták az esetről beszámoló kínai lapok. Ekkor fogta meg a főzéshez használt konyhai lapátot, és az alumínium nyéllel igyekezett szabaddá tenni a légutakat, de túl mélyre tolta a konyhai eszközt, aminek nagyjából harminc centiméteres nyelét teljes egészében lenyelte. Majd utána nem tudta kihúzni.

 Nyelőcsövének nagy részét ki kellett vágniuk az orvosoknak, olyan súlyosan sérült 

A nőt négyéves kislánya kísérte le a lakóház földszintjére, ahol a biztonsági őrtől kértek segítséget. Chent egy közeli kórházba szállították, majd onnan tovább vitték egy másik kórházba, ahol végül két műtétre volt szüksége. Az orvosok végül kénytelenek voltak eltávolítani a nő nyelőcsövének nagyjából nyolcvan százalékát, olyan súlyos sérüléseket szenvedett a konyhai lapát nyelétől.

A kórház egyik sebésze a Southern Metropolis Dailycímű lapnak elmondta: először azt gondolták, hogy a nőnek valamilyen mentális betegsége van, de a pszichológiai vizsgálat nem talált semmit. Mint ahogy a torkában sem találtak semmit, ami miatt nehezen kapott volna levegőt. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik