Élet-Stílus

103 együtt töltött év után, egy hónap különbséggel haltak meg az ikrek

Azután, hogy jóformán az egész életüket együtt töltötték, Nagy-Britannia legidősebb ikerpárja egyszerre távozott.

“Megtiszteltetés, hogy az utolsó hónapokban én gondoskodhattam erről a két nagyszerű asszonyról” – nyilatkozta az ABC News amerikai hírcsatornának Christine Tipper, az abermilli idősek otthona ápolója. A fiatal nő hozzátette, az idős ikerpár az utolsó utáni pillanatig mindent megtett azért, hogy örömet és vidámságot csempésszen az otthon falai közé, nem csoda, hogy a hiányuk már most érezhető.


Kép forrása: ABC News

Florence és ikertestvére, Glenys 1911. november 22-én jött a világra egy kis angol falucskában, Abermillben. Ismerőseik azt mondják, a két nő egész életében elválaszthatatlan volt “már-már magától értetődő, hogy együtt is távoztak” – mondták az ismerősök, akik elárulták, a két nő egymás mellett lévő házban lakott, mindig együtt reggelizett, együtt vásárolt, sőt, még a gyerekeiket és az unokáikat is együtt nevelték.

“Mikor az otthonba kerültek, Florence és Glenys elintézte, hogy szomszédos szobákat kapjanak. Olyat, aminek közös a konyhája, mert nagyon szerettek közösen sütni-főzni.” Idén, április 13-án Florence halt meg először, majd néhány hét különbséggel, május 20-án testvére is követte őt. “Azt mondogatta, nincs már miért élnie” – idézte az idős asszony utolsó szavait Christine Tipper.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik