Élet-Stílus

Esélyt kapott az életre a haldokló anorexiás színésznő

Alig néhány nap alatt sikerült összegyűjtenie a pénzt, amiből ki tudja fizetni az életmentő kezelését.

Még nincs egy hete annak, hogy írtunk arról a 37 éves, egykori színésznőről, aki súlyos anorexiája miatt került életveszélybe. Rachael Farrokh akkor – alig öt nappal ezelőtt – egy megrázó videót tett közzé, melyben azért könyörgött a jó érzésű internetezőknek, hogy adjanak neki esélyt az életre, és támogassák őt abban, hogy gyógykezelést kaphasson.

Rachael ugyanis hiába látta be az utóbbi hónapokban, hogy segítségre van szüksége, rendkívül súlyos állapota miatt nem kap segítséget. Az Egyesült Államokban csupán egy olyan kórház van, ami vállalná a mindössze 18 kilós nő speciális gyógykezelését. Minden más intézmény elutasította őt, mondván a kezelése nagy kockázatot jelent.


Kép forrása: Youtube

A 37 éves színésznő, és férje, Rod Edmondson, aki otthagyta jól fizető személyi edzői állását, hogy felesége mellett lehessen a nap 24 órájában, adományok nélkül képtelenek lettek volna kifizetni a kórház speciális ellátását. Ekkor döntöttek úgy, hogy létrehoznak egy GoFundMe oldalt, és az internet népéhez fordulnak segítségért.

Ma már ők is tudják, hogy ez jó döntés volt. A nagylelkű és jó szívű adakozók ugyanis mindössze öt nap alatt összedobták a Rachael kezeléséhez szükséges 200 ezer dollárt. A súlyos beteg nő most újabb videót készített, melyben igyekszik mindenkinek megköszönni a segítséget. A kisfilmből kiderül az is, hogy az adományoknak köszönhetően Rachaelnek nem kell kórházba vonulnia: sikerült ugyanis egy olyan – pszichológusból, étkezési tanácsadóból és terapeutából álló – orvoscsoportot verbuválnia, akik vállalták, hogy az asszonyt dél-kaliforniai otthonában is kezelik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik