Élet-Stílus

Két nap alatt lett világhírű a 97 éves nagyi

Közel félmillióan látták az ír néni első selfie-jét. Most már tuti, hogy hisz az internet hatalmában.

Mary Rose Buffini 97 éves. Írországban él, és – a csodával határos módon – valahogy eddigi élete során fel sem merült, hogy készítsen egy selfie-t, vagy legalább szerepeljen egy önfotón.

Annyira, hogy a néni vélhetően két nappal ezelőtt hallott először a selfie intézményéről, ám unokája, a Mammy blog szerzője úgy érezte, hogy ez az állapot tarthatatlan. Készített egy közös fotót kettejük főszereplésével, és bizonygatni kezdte nagyijának, hogy most majd egy csomó like-ot kapnak.

Mary Rose Buffini azonban nem hitt a selfie (de inkább a Facebook) erejében; azt gondolta, hogy a világon senkit nem fog érdekelni az ő első önfotós szereplése. Az unoka ezért – többek között – az alábbi lájkvadász mondattal tette ki a képet: „kérem,like-olják, hadd mutassam meg neki, mennyire különleges” .

A néni most már bizonyára másként gondolkodik az információs technológia hatalmáról, mint két napja.

Pillanatnyilag (május 26., 16 óra után nem sokkal) ugyanis több mint 452 ezer like-nál jár a kép, több mint 9 ezren osztották meg, és – ami a lényeg – a világ minden pontjáról tök ismeretlen, vadidegen emberek üzennek, írnak kedves sorokat a néninek.


A kép forrása: Facebook / The Mammy blog

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik