Élet-Stílus

Egész nap csak ásítozik? Így tehet ellene

ásítás (Array)
ásítás (Array)

Nem csak azt a titok, hogy aludja ki magát rendesen, bár az sem elhanyagolható.

Önnel is előfordul, hogy egész nap csak ásítozik? Ne aggódjon: mindenkivel. Bár hajlamosak vagyunk mindezt a kialvatlanság, vagy az unalom számlájára írni, pedig legalább annyi köze van a dehidratáltsághoz is – írja a brit Metro.

Egy 300 háziorvos bevonásával készült tanulmányból az derült ki, hogy a krónikus fáradtságban szenvedő paciensek jelentős része egyszerűen nem vesz magához elegendő vizet a nap folyamán, és ezért ásítoznak állandóan.

„Rengeteg ember jön hozzám a rendelőmbe azzal, hogy állandóan fáradtnak érzi magát. Ennek persze számos oka lehet, de sokuknál meglepően nagy szerepet játszik a tünetben a dehidratáltság” – mondja Dr. Roger Henderson, háziorvos, a brit Nemzeti Hidratációs Tanács (NHC) tanácsadója, aki a tanulmányhoz szükséges vizsgálatokat lefolytatta.

Az orvos szerint sokan elfelejtik, vagy egyszerűen nem veszik komolyan a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) vízfogyasztási ajánlását, ami szerint a nőknek minimum napi 1,6 liter, míg a férfiaknak minimum 2 liter folyadékot kellene elfogyasztaniuk. Ez nem csak víz lehet, bele tartozik a kávé, a tea, a tej, és a gyümölcslevek is. Szeszes ital nem, az alkohol ugyanis dehidratál. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik