Élet-Stílus

Az orvosok helyett, a lányától tudta meg, hogy rákos

A 67 éves férfit nehézlégzés miatt többször is vizsgálták, de egyszer sem mondták neki, hogy súlyos beteg.

Pedig a 68 éves George Tacker már akkor sem volt egészséges, mikor szűnni nem akaró mellkasi fájdalmai miatt kivizsgálásra jelentkezett a leicesteri kórházba. Három röntgenvizsgálatot végeztek rajta, amiből kiderült, nagy valószínűséggel tüdőrákja van. Az üzletember orvosa a gyanút rávezette a férfi zárójelentésére is, csakhogy ezt követően senki sem vette a fáradtságot, hogy a férfivel személyesen is közölje a rossz hírt. Sőt! Azzal küldték haza, hogy teljesen egészséges.

A férfi betegségére csak jóval később derült fény, azután, hogy a zárójelentés, Tacker lányának, Angie Winchesternek a kezébe került. “Hetekkel azután, hogy hazaküldték, valahogy a kezembe került az a bizonyos zárójelentés. Épp csak átfutottam, mikor a szemem megakadt az egyik orvosi szakkifejezésen” – idézte Winchestert a BBC.


Kép forrása: Daily Mail

“Először összezavarodtam. Fogalmam se volt, elmondjam-e egyáltalán apámnak, mert azzal nyugtattam magam, hogy az orvosok tévedtek, és ezért nem is közölték vele, mikor kiengedték” – tette hozzá a lány, aki végül erőt vett magán, és elmondta édesapjának, mire bukkant. Tacker először nem hitt a zárójelentésnek, ám mikor rosszabbodni kezdett az állapota, és egyre nehezebben kapott levegőt, ismét orvoshoz ment.

Csak ekkor, egy évvel az első vizsgálatok után közölték vele hivatalosan, hogy előrehaladott tüdőrákja van, ami időközben áttétet adott az agyba, és a csontokba is. “Már nem volt mit tenni” – mondta Angie, majd hozzátette, apja néhány nappal később belehalt a betegsége. A család nem sokkal később a bírósághoz és az ombudsmanhoz fordult, mint mondják azért, hogy igazságot szolgáltassanak elhunyt szerettüknek.

“Ha időben tájékoztatják arról, mennyire beteg, legalább lett volna esélye arra, hogy gyógykezelést kapjon.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik