Élet-Stílus

41 évvel elrablása után, újra találkozhatott az édesanyjával

A chilei kisfiút közvetlenül a születése után szakították el családjától: a kórházi dolgozók az anya tudta nélkül örökbe adták őt.

Miután az akkor 20 éves kismamával közölték, hogy kisfia súlyos szívbetegséggel jött a világra, ami miatt belehalt a szülésbe, a chilei kórház ápolói fogták az újszülöttet, majd örökbe adták egy amerikai házaspárnak. A washingtoni Tacomában élő Tolliverék azt mondják nem kérdezősködtek a baba születésének körülményeiről, mivel évek óta szerettek volna gyermeket.

Pedig kellett volna. Nem Travis volt ugyanis az egyetlen újszülött, akit abban az időszakban erőszakkal szakítottak el családjától. Mint kiderült, 1960-tól egészen 1980-ig, Chilében már-már bevett szokássá vált, hogy a kórházi dolgozók egész egyszerűen halottnak hazudták a férjezetlen asszonyok gyermekeit. A csecsemőket ezt követően jó pénzért gyermektelen amerikai, vagy épp európai házaspároknak adták tovább.


Kép forrása: CNN

Az 1973-ban született Travis erről semmit sem tudott. Ahogy örökbefogadó szülei sem, akik abban a hitben éltek évekig, hogy fiuk szülőanyja akkor önként mondott le az újszülöttről. Több mint négy évtized kellett ahhoz, hogy fény derüljön az igazságra: mikor Travis betöltötte a negyvenet, úgy döntött, kerül, amibe kerül, megkeresi vér szerinti szüleit.

Travis először az interneten próbált szülei nyomára akadni, ekkor botlott azokba a cikkekbe, melyek a chilei újszülöttrablásokra próbáltak fényt deríteni. “Innentől kezdve még inkább meg akartam találni a szüleimet. Felvettem a kapcsolatot egy chilei szervezettel, ami kifejezetten örökbeadásokkal foglalkozik: megadtam nekik minden adatot, amit csak tudtam, és vártam” – mesélte Travis a CNN-nek majd hozzátette, körülbelül egy hónappal később azzal hívták fel, hogy megtalálták az édesanyját.

Bár a nyelvi különbségek miatt beszélgetni nem tudtak, Travis ragaszkodott hozzá, hogy találkozzon édesanyjával. A megható pillanatra végül az Arturo Merino Benitez repülőtéren került sor, Santiagóban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik