Élet-Stílus

Szexista, ezért egyszer már beszüntették, idén mégis visszatér a bikinis zselébirkózás az angol elitegyetemre

bikinis zselébirkózás (Array)
bikinis zselébirkózás (Array)

Nem karót nyelt tanulógépek járnak a patinás egyetemekre: a kemény vizsgák feszültségét kemény bulikkal vezetik le.

Többször kiderült már, hogy Anglia patinás elitegyetemeire, mint amilyen a Cambridge is, nem karót nyelt, tanulógépek járnak. Sokan nem idegenkednek a nyilvános meztelenkedéstől, a kemény vizsgák feszültségét pedig szeretik kemény bulikkal levezetni.

Cambridge egyik leghírhedtebb ilyen kerti partiját a Gentleman Wyverns, férfiklub szervezi minden évben az „öngyilkos vasárnapnak” (suicide Sunday)nevezett napon, ami nyári vizsgák utáni első vasárnap. Ennek a több ezer fős mulatságnak az egyik hagyományos fénypontja az, amikor bikinis lányok birkóznak, kis, zselével töltött, felfújható medencékben.

A bikinis zselébirkózást két éve beszüntették, mert egy petíció, amit több mint 1700 embert írt alá, szexistának, nőgyűlölőnek, és abszolút helytelennek nevezte a programot. A Gentleman Wyverns idén azonban ismét műsorra tűzte a június 14-i, nyolcvanhatodik kerti partiján – írja a Daily Mail. A klub, mint sporteseményt hirdeti a zselébirkózást, melyen eldől ki az egyetem legjobb birkózója. Idén először nem csak a nők, hanem férfiak is összemérik majd az erejüket.

A klub szóvivője azt írta egy blogbejegyzésben: „ez nem része valami olcsó trükknek, amivel azt akarjuk elérni, hogy a nőkről lekerüljön a bikini. Egy alsóéves lány viszont azt írta az egyetemi lapban, hogy mivel az eseményen szinte kivétel nélkül tökéletes testű lányok vesznek részt, az károsíthatja a testképzavarban, vagy evési rendellenességekben szenvedő hallgatók mentális egészségét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik