Élet-Stílus

Itt az első mikrózható kutyakaja

kutya (Array)
kutya (Array)

Fellélegezhet minden kutyatulajdonos, el lehet mondani az ebnek a jó hírt. Júniustól kapható Japánban a világ első, mikrohullámú sütőben elkészíthető kutyaeledele.

A japán Unicharm vállalat tájékoztatása szerint a 45 grammos tasakokban megvásárolható kutyaeledel 10 másodperc mikrózás után lesz kész, “meleg és friss” ételt biztosítva a házi kedvenceknek. A 40-50 Celsius-fokra melegített étel aromája a gyártó szerint “rendkívül kívánatos” lesz az emberénél ezerszer jobb szaglással rendelkező négylábúak számára.

A termék tíztasakos kiszerelése ugyan háromszor többe kerül, mint a legdrágább “hagyományos” kutyaeledelek, a vállalat szerint az ár valójában alacsony azoknak, akik kutyáikat családtagként kezelik.

A japán társadalom öregedésével évről évre egyre többen vásárolnak háziállatokat, a lakásban tartható kisebb termetű kutyák különösen kelendőek. A vállalat adatai szerint 2014-re a kistermetű kutyával rendelkezők aránya az összes kutyatartó között 64 százalékra nőtt, akiknek mintegy 40 százaléka panaszkodik arról, hogy kényes ízlésű kedvencük nem fogadja el a számára vásárolt eledelt.

Az Unicharm hasonló, mikrohullámú sütőben elkészíthető eledelt tervez kifejleszteni macskák számára is. Minderről az MTI számolt be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik