Élet-Stílus

Rejtett kamera leplezte le a 84 éves rákbeteg nőt kínzó ápolónőt

A bántalmazásokat rögzítő kamerát a nő lánya rejtette el az idősek otthonában, miután megmagyarázatlan sérülések jelentek meg a testén. 

Testi sértés miatt állítottak bíróság elé Dél-Afrikában egy 40 éves ápolónőt, aki veréseknek és kínzásoknak tett ki egy rákbeteg nőt egy idősek otthonában – jelentette a helyi sajtó. A brutális bántalmazásokat egy rejtett kamera vette fel, amit a 84 éves nő lánya csempészett be Hope Shepherd szobájába, miután zúzódások jelentek meg a nő testén, és az otthon csak annyi magyarázatot adott, hogy kieshetett az ágyából. És ez nem győzte meg a nőt.

Idén februárban aztán kiderült, ki okozta a nő testén megjelent sérülésnyomokat, amikor Bernice Robertson letöltötte kamerája felvételeit, miután anyja szeme alatt egy monokli jelent meg. A gégerákos idős nő Robertson elmondása szerint betegsége miatt nem tudta elmondani, hogy mi történt vele, de végül a rejtett kamera leleplezte, hogyan keletkeztek sérülései.
 

A felvételeken látni lehet, ahogy a nagydarab Ncediswa Mkenkcele pofonvágja, ököllel üti, fejbe könyökli és hasba rúgja a törékeny idős asszonyt, aki próbált ugyan védekezni, de túl gyenge volt a támadások leállítására. A 15 perces felvételen – amiből csak két percet hoztak nyilvánosságra – a Daily Dispatch című lap cikke szerint azt is látni, ahogy egy dezodoros palack tartalmát belefújja a nő nyakán kialakított nyílásba. Valamint azt, hogy egy tolószékhez kötözi, a széket az ágyhoz, majd három órára ott hagyja.

Az ápolónőt márciusban tartóztatta le a helyi rendőrség, miután megnézték a bántalmazásokról készült felvételeket. A nő tárgyalását két hét múlva folytatják, addig szabadlábon védekezhet. 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!