Élet-Stílus

Meghalt az újszülött, mert anyja vizezett anyatejjel etette

A 25 éves anyát gyilkossággal vádolják a hatóságok. Azzal védekezik, hogy nem volt pénze tápszerre.

Mikor kiderült, hogy nincs elég teje újszülött kislányának, a 25 éves amerikai kismama, Lauren Fristed nehéz döntést hozott: azt mondja, nem volt elég pénze tápszerre, ezért nem maradt más választása, mint hogy vízzel higítsa fel a tejet. Lauren akkor még nem tudta, hogy döntésének súlyos következményei lesznek, kislánya, Nevaeh ugyanis néhány héttel később, épp a nem megfelelő táplálás következtében meghalt.

“A kislány halálakor kevesebb kiló volt, mint születésekor” – idézte az ügyben eljáró nyomozót, Charles Hamricket a Daily Telegraph című lap. A nyomozó állításait az orvosszakértő is megerősítette, aki elmondta, a 10 hetes kislány valóban rettenetesen sovány volt. “Nem volt rajta egy kis babaháj sem. Mikor megfordítottam a kis testét, kilátszottak a bordái és a gerince is.”


Kép forrása: Facebook

Hamrick a lapnak elárulta azt is, anyát és mélyen vallásos férjét közvetlenül a halálesetet követően őrizetbe vették, és gyilkosság vádjával, előzetes letartóztatásba helyezték őket. “A meggyőződésük miatt szinte minden orvosi segítségről lemondott a család. Nem kértek a szülést megelőző és az azt követő orvosi ellátásból sem, sőt, a kismama még azokat a terhesvitaminokat is kidobta, melyet egy jó barátnőjétől kapott” – mondta el a nyomozó.

Lauren egyébként azóta vallomást tett, melyben elárulta, nem sokkal lánya halála előtt ő is észlelte, hogy valami nincs rendben. “Orvoshoz akarta vinni a kislányt, de a férje megtiltotta neki. Azt mondta, majd ő imádkozik a gyerek életéért” – idézte az anya vallomását Hamrick, majd hozzátette, az orvosszakértő szerint a gyermek halálát az okozta, hogy túlságosan sok vizet itattak vele. “Nevaeh napjában kétszer annyi vizet ivott, mint anyatejet. Ennek a hatására a kisbaba elektrolit- és nátriumháztartása felborult, a sejtjei és az agya megduzzadtak. Ez okozhatta a halálát.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik