Élet-Stílus

A kórházban tartották a diplomaosztót a friss anyuka kedvéért

A kismama nem mehetett el saját diplomaosztójára, mert a ceremónia előtti este megszületett a kisfia.

Csakhogy legjobb barátai, az oktatói, sőt még a Guilford Főiskola dékánja sem szerette volna, ha Juliet Smith, aki az utolsó évet már várandósan abszolválta, lemaradna az ünnepségről, amit már annyira várt. Épp ezért gondoltak egyet, és alig néhány óra leforgása alatt saját, külön diplomaosztót szerveztek a fiatal nőnek abba a kórházba, ahol a szülés után lábadozott.


Kép forrása: Guilford College

A megható gesztusra azért volt szükség, mert Julietnél épp a hivatalos ünnepség előtti éjjel indult meg a szülés. Ahogy a fiatal nő elmondta, épp legjobb barátaival és vőlegényével vacsorázott, mikor megérezte az első fájásokat. “Először nem akartam róluk tudomást venni. Sokkot kaptam, hiszen úgy tudtam, a szülésig még legalább két hetem van” – mesélte a fiatal nő, aki elárulta azt is, a lelke egyik része rettenetesen csalódott volt, hogy nem lehet ott azon az ünnepségen, amiről azóta álmodott, hogy elkezdte a főiskolát.

“Ugyanakkor elmondhatatlanul boldog voltam, hogy végre kezemben tarthatom a kisfiamat, akivel az utolsó évet együtt teljesítettük” – tette hozzá. Juliet a kórházban nem is gondolt rá, hogy néhány órával a hivatalos ünnepség után ő is átveheti majd a diplomáját. Pedig így lett: legjobb barátai, a dékán és két professzor ugyanis vállalta, hogy rögtönöznek neki egy saját diplomaosztót.

Az eseményre a kórház egyik tárgyalójában került sor, ahova Julietet egyik oktatója tolta be kerekesszékben, kisbabájával a karján, miközben másik tanára tubán játszott. A fiatal lány a diplomát a dékántól vehette át. “Teljesen elérzékenyültem, hogy megtették ezt értem. Még most sem merem elhinni” – mondta később az ABC News című amerikai hírcsatorna riporterének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik