Élet-Stílus

26 év után derült ki, hogy hiányzik egy darab az agyából

Egész életében gondja volt a számokkal, a térképpel és az autóvezetéssel is. Majd három évtizedet várt, hogy kiderüljön, miért.

“Az általános iskolában, sőt, a gimiben is elintézték annyival a dolgot, hogy figyelemzavaros gyerek vagyok, akinek ráadásul tanulási nehézségei vannak” – mondja a most 34 éves amerikai nő, Cole Cohen, aki nyolc évvel ezelőtt tudta meg, hogy elképesztően gyenge iskolai eredményeit mégsem egy gyógyszerrel kordában tartható betegség, hanem egy veleszületett agyi rendellenesség okozta.


Képek forrása: Facebook

Cohen, aki kálváriájáról a napokban egy könyvet is megjelentetett, elmondta, hosszú évekig járt családjával orvostól orvosig, de sehol sem kapott megnyugtató magyarázatot a tünetekre. “A legutolsó esetben, a portlandi orvosomnál szerencsém volt: mikor elmondtam neki, hogy a gyengeség csak bizonyos élethelyzetekben jelentkezik – számoláskor, tájékozódáskor, vagy épp autóvezetés közben – beleegyezett abba, hogy végezzünk egy MRI vizsgálatot” – nyilatkozta a The New York Post című lapnak.

Ahogy az orvos megkapta Cole leleteit, a rejtély megoldódott. Kiderült, hogy a fiatal nő agyából egy citrom nagyságú darab hiányzik. “Dr. Volt azt mondta, ha a parietális lebeny helyett az agyam frontális lebenyét érinti a rendellenesség, minden bizonnyal súlyosan fogyatékos lennék” – mondja a fiatal nő, majd hozzáteszi, először megijedt a hírektől, ám később fokozatosan megnyugodott.

 

“Jó érzés volt, hogy pontosan tudom, miért viselkedem máshogy, mint az emberek nagy része. Ma már nem hajtom magam feleslegesen, türelmesebb vagyok magamhoz, mert tudom, bármit, amit elérek az agyam egy része nélkül, igenis komoly teljesítmény.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik