Élet-Stílus

Felébredt a kómából az agyhalottnak hitt lány

A kamaszlány családja szerint csoda történt, akkor, mikor az orvosok megpróbálták lekapcsolni gyermeküket a gépekről.

A 14 éves Taylor ugyanis nem halt meg, ahogy azt orvosai jósolták szüleinek. Sőt, még azután is stabilan lélegzett, hogy a szakemberek lekapcsolták az őt életben tartó gépekről. “Nem hittünk a szemünknek. Felkészültünk arra, hogy elveszítjük” – emlékezett vissza a dermesztő pillanatokra az édesanya, aki a Des Moines Register című lap szerint azt is hozzátette, lánya egy héttel korábban szerzett életveszélyes fejsérülést.


Képek forrása: Facebook

“Taylor a barátaival egy focimeccsen volt, mikor az egyik barátja jelezte, hogy hazaindul. Úgy tudjuk, Taylor megpróbálta megakadályozni ebben, ezért ugrott fel a fiú kocsijának a motorháztetejére” – mesélte a lány anyja, aki úgy tudja, lánya azután verte be a fejét, hogy a szóban forgó fiú megijedt, és ösztönösen hátramenetbe kapcsolt. “Taylor elvesztette az egyensúlyát és ekkor zuhant a földre” – tette hozzá.

Hale anyja elmondása szerint a következő hét napot mesterséges kómában töltötte: “az orvosok időt szerettek volna adni az agyának, hogy meggyógyuljon, ennek ellenére senki sem biztatott minket semmivel.” Nem sokkal később a szülőket, Stacey Hennigsennel és Chuck Hale-lel rettenetes hírt közöltek Taylor orvosai: “Elmondták, hogy a lányunk agysérülése komolyabb, mint azt elsőre hitték, majd hozzátették, szinte teljesen biztosak benne, hogy Taylor sosem tér többet magához, mert agyhalott.”

 

A szülőknek ezután felkínálták a lehetőséget, hogy lekapcsolhassák gyermeküket a gépekről. “Belementünk, mert nem szerettük volna szenvedni látni őt. Ám mikor kikapcsolták az életbentartó berendezéseket, olyasmi történt, amire senki sem számított: Taylor küzdött.” A kamaszlány nem csak hogy magától lélegzett, de a következő néhány órában láthatóan javulni kezdett az állapota: kinyitotta a szemeit, és a héten először beszélni is megpróbált.

A teljes gyógyulás azonban még sokáig elhúzódott. A fiatal lánynak szinte mindent újra meg kellett tanulnia a beszédtől, az evésen keresztül a járásig. “Azt viselte a legnehezebben, hogy a sérülés miatt egy időre törlődött az összes emléke” – mondja az édesanya, aki büszkébb nem is lehetne, lánya ugyanis az elmúlt hetekben leérettségizett, sőt, felvételt nyert egy főiskolára is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik