Élet-Stílus

Nem engedték a repülőn, hogy felhívja öngyilkosságra készülő férjét

A felszálláskor tudta meg, mire készül párja, de az utaskísérők megtiltották, hogy beszéljen vele. Leszálláskor már késő volt.

Az amerikai Karen Momsen-Evers New Orleansból tartott Milwaukee városába, amikor a már felszállásra készülő repülőben ülve egy rémisztő SMS-t kapott férjétől. „Karen, bocsáss meg azért, amit tenni fogok, megölöm magam” – írta neki a férfi. A nő gyorsan írt neki egy választ, de tudta, az nem lesz elég, ezért megpróbálta felhívni. Ekkor azonban az egyik utaskísérő „lecsapta a telefont”, és közölte vele, hogy a gépen nem lehet mobiltelefonon beszélni – mondta el a nő a WTMJ televízió híradójának.

Momsen-Evers elmondta: megmutatta a férje SMS-ét az utaskísérőnek, és elmagyarázta, miért akar telefonálni, de az nem hatotta meg a Southwest Airlines munkatársának, de ő közölte vele, hogy repülésbiztonsági előírás, hogy nem lehet telefonálni. Amikor elérték az utazási magasságot, a nő egy másik utaskísérőnek is elmondta, mit történt. „Könyörögtem neki, azt mondtam, biztosan van valaki, aki tud egy vészhívást intézni”, de azt a választ kapta, hogy nem tudnak neki segíteni.

A nő a könnyeivel küszködve és rettegve ülte végig a kétórás repülőutat, és csak akkor tudta felhívni a helyi rendőrséget, amikor járata már leszállt. Akkor azonban már késő volt. Amikor hazaért Germantownban található otthonába, rendőrök várták, akik már csak azt a hírt tudták közölni vele, hogy férje meghalt.

Az érintett légitársaság közleményben válaszolt a nő vádjaira. Mint elmondták, a repülőgépeken dolgozó munkatársaik a kiképzés alatt megtanulják, hogy szóljanak a pilótának, ha a gépet vagy az utasokat fenyegető vészhelyzet történik. „Ebben a helyzetben a pilótát nem értesítették” – áll a közleményben. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik