Élet-Stílus

Kabócákat kér egy kis görög sziget

kabóca (Array)
kabóca (Array)

Kabócákat kér a Kükládok-csoport Donousza nevű kis szigete, mert náluk nincsenek.

Az Égei-tenger 13 négyzetkilométeres szigetének lakói a többi görög régió segítségére számítanak, Görögország legnagyobb részén ugyanis a kabócák éneke teszi hangossá a nyári éjszakákat. Azt kérik a szigetlakók, hogy “kis dobozkában” küldjenek nekik pár kabócát, hadd zengjen az ő szigetük is.

Arról nincs egyetértés Donouszán, hogy a múltban ciripeltek-e náluk ezek a rovarok. Vannak öregek, akik úgy emlékeznek, hallották a hangjukat, mások biztosak benne, hogy még sosem – magyarázta az AFP-nek a 70 éves Dimitrisz Kuklakisz, aki 45 éve a szigeten tölti az év felét.

Kép: Europress Fotóügynökség

A dolog rejtélyes, mivel a környező szigeteken, köztük Naxoszon és Amorgoszon szép számmal élnek kabócák. A valamivel több mint száz lakosú Donousza kabócakedvelő polgárainak felhívása először egy helyi internetes oldalon jelent meg, onnan vette át a görög média.

“Még Dél-Afrikából is jelentkeztek a felhívásra” – mesélte Kuklakisz, aki reméli, megtartják ígéreteiket a jelentkezők, és jövő nyáron fényesen megünnepelhetik a kabócák érkezését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik