Élet-Stílus

Özönlenek az ajándékok a asszonyhoz, akinek nem volt kivel ünnepelni a századik születésnapján

Winnie Blagden (Array)
Winnie Blagden (Array)

Egy rádióműsorban beszélt arról, hogy sem a családtagjai, sem a barátai nincsenek már életben: elárasztották a képeslapok és a felajánlások a stúdiót.

Winnie Blagden éppen száz éves lesz május 31-én. Az özvegyasszony, aki egy idősek otthonában él Sheffieldben, kissé elveszítette a kapcsolatát a külvilággal: gyermekei nincsenek, a családtagjai és a barátai pedig szép lassan kihaltak mellőle. Csak a gondozóival beszélget néha, de úgy érzi nincs oka panaszra. Minderről a BCC Radio Sheffield egyik riporterének beszélt, aki interjút készített a száz éves asszonnyal.

 Fotó: Facebook

Sue Pinder, a gondozóotthon vezetője hívta fel a csatornát, hogy ha érdekli őket egy száz éves hölgy története, szívesen beviszik őt a stúdióba. A rádiósok azonban inkább elmentek meglátogatni Winniet, aki a következőket mondta, amikor arról kérdezték, hogy mit fog csinálni a nagy napon:

„Nem tudom még… de nagyon odafigyelnek rám a gondozók, akik folyton jönnek, és körülöttem szorgoskodnak… Mindig eléggé boldog voltam, de nagy dolog betölteni a százat… Tudja nehéz, ha már nincs családja, vagy valakije, aki elég jó, hogy meglátogassa néha, de nincs miért morgolódnom”.

A rádióműsor felkerült a csatorna honlapjára és a Facebook oldalára is, majd elkezdett terjedni. Két nap alatt több mint 2,5 millióan látták, és több mint negyvenezren osztották meg. Winnie Blagdenhez pedig elkezdtek áramlani az üdvözlőkártyák, a képeslapok, és a születésnapi ajándékok a világ minden tájáról – írja a BuzzFeed.

Többek között érkezett olyan felajánlás, hogy egy sofőr limuzinnal megy majd az otthonhoz, hogy felvegye az asszonyt, és elvigye egy felkapott lokálba, ahol kifejezetten a Winnie számára összeállított műsort adják majd elő. Egy pizzérialánc feajánlotta, hogy szállítják majd az ételt, egy cukrászda pedig egy jókora torta elkészítését vállalta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik