Élet-Stílus

Hazaküldték pihenni, nem sokkal később meghalt a kismama

A tanárnő az iskolában lett rosszul. Hiába beszélt több orvossal is panaszairól, nem tudták megmenteni az életét.

Sőt! Mikor a 35 éves brit tanárnő, aki évek óta kétségbeesetten próbálkozott a teherbeeséssel, aznap összeesett az osztályteremben, az iskolában dolgozó orvos azzal küldte őt haza, hogy pihenjen. Hiába panaszkodott a 9 hónapos terhes Catherine Moston ólmos fáradtságra és gyengeségre, az orvos nem érezte szükségét, hogy kórházba küldje őt.


Kép forrása: Manchester Evening News

A kismamát ezt követően a szülei vitték haza, miután kiderült, hogy még ahhoz sincs elég ereje, hogy a volán mögé üljön. Mikor hazaértek, Catherine váratlanul ismét rosszul lett. Összeesett, és hol eszméleténél volt, hol nem. Szülei azonnal értesítették a mentőket, ahol azt a választ kapták, ha úgy érzik, az eset tényleg olyan súlyos, szállítsák kórházba szerettüket. Csakhogy az idős szülők képtelenek voltak megmozdítani lányukat, így újra telefonáltak a mentőknek, akik ezúttal kiküldték a kocsit.

Ám ezután hiába érkezett meg viszonylag gyorsan a segítség, az egygyermekes kismama életét már nem tudták megmenteni. Születendő kislányával együtt a kórházba szállítás közben halt meg. Ahogy az a boncolás során kiderült, a 35 éves nőnél, aki a terhességet megelőzően ötször is elvetélt, levált a méhlepény, ami belső vérzést okozott.

Mostonék ügyvédje azt mondja, az iskolában dolgozó orvos hibázott, aki hazaküldte a kismamát. A szakember biztos benne, hogy ha Catherine kórházba megy, az orvosok megmenthették volna az életét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik