Élet-Stílus

20 éve várja a nőt, aki nem ment el a randijukra

A tajvani férfi még most is annál a pályaudvarnál ácsorog, ahova a randit megbeszélték. Nem megy haza, azt mondja, megszokta a várakozást.

Hachiko-ember: utalva a hűség szimbólumává vált japán kutyára, így gúnyolják azt az 50 körüli, tajvani férfit, aki évtizedek óta rendületlenül vár élete szerelmére. Ah Ji és szerelme, akivel nem sokkal korábban, futólag ismerkedett össze, 20 évvel ezelőtt beszéltek meg egy randit a pályaudvarra, ahová a nő végül nem ment el.


Kép forrása: Stomp

A fiatal Ah Ji nem törődött bele az elutasításba, menthetetlen romantikusként hiszi – még most is – hogy a várva várt nő előbb-utóbb feltűnik a pályaudvaron. Persze az elmúlt két évtizedben többen is voltak, akik megpróbálták jobb belátásra bírni Ah Ji-t, többek között a családja és néhány szociális munkás is. “Az öccse, sőt, a szülei is többször kijöttek hozzá, hogy hazavigyék, de nem hagyta magát” – mesélte a szívfacsaró történetet jól ismerő férfi.

Hiába ajánlottak neki többször munkát, lakást, Ah Ji minden segítőjét elutasította arra hivatkozva, hogy már megszokta a várakozást. Ruhákat és élelmet a rendszeresen arra járó, jószívű ismeretlenektől kap, tisztálkodni pedig a közeli nyilvános vécében szokott. “Azt mondja, neki ez így tökéletesen megfelel, hogy nem fog innen elmenni, még akkor se, ha lakást kínálnak neki. És erre egyébként már volt példa” – zárta a névtelenséget kérő férfi a Stomp című szingapúri lapnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik