Élet-Stílus

Rendőrkutya lett a halálraítélt pitbullból

Libby csak a véletlen szerencsének köszönheti, hogy kölyökként nem altatták el.

Amikor 2011-ben Libby és testvérei világra jöttek, anyjuk gazdája már tudta, hogy nem tartja meg az almot. Alig, hogy a kiskutyák szeme kinyílt, elvitte őket egy texasi menhelyre, ahol a kiskutyák egy részét rövid idő után el is altatták. Libby is sorra került volna, ha nincs a texasi Operation Pets Alive nevű állatvédő szervezet.


Képek forrása: Barkpost

Egész pontosan, ha nincs az állatvédő szervezet önkéntese, Marcia Poitter, aki képtelen volt hátrahagyni a magára maradt kiskutyát annak ellenére, hogy pontosan tudta, egy pitbullt még akkor is nehéz lesz majd örökbe adni, ha a legjobb nevelést kapja. “Libby kicsit más volt, mint azok a kutyák, akiket korábban kihoztam. Hogy is mondjam… Fáradhatatlan volt és rendkívül játékos. Úgy is mondhatnám, duzzadt az energiától” – nyilatkozta Poitter a Houston Chronicle című lapnak.

Marcia három évig nevelte Libbyt, mígnem egy találkozás örökre meg nem változtatta Libby életét. A nő ügyvéd ismerőse látott néhány videót Libbyről, ahogy labdázik, és azonnal kiszúrta, milyen jó munkakutya lenne belőle. A kutyus nem sokkal később már a K9-es kiképzésen volt, a közelmúltban pedig bekerült a texasi Montgomery megye rendőrségének munkakutyái közé. “Drogkereső kutya lett! Hihetetlen azok után, amin keresztülment” – lelkendezett Marcia, aki a Chronicle-nek elárulta azt is, a hír hallatán most úgy érzi magát, mint az anya, aki egyetlen lánya esküvőjére készül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik