Élet-Stílus

Kézzel fordította meg az orvos a farfekvéses babát

Az orvos beavatkozására azért volt szükség, mert a kicsi anyja mindenképp otthon szeretett volna szülni.

Mikor a 35 éves kaliforniai kismama szembesült azzal, hogy második gyermeke farfekvéses, megrémült. Minden vágy az volt, hogy kisfiát otthon hozhassa a világra, ezért az ultrahangos vizsgálat után – saját bevallása szerint – a legkülönbözőbb módszerekkel próbálta rávenni gyermekét arra, hogy forduljon meg. Csakhogy a kis Matisse meglepően makacsnak bizonyult.

“Mikor a testhelyzete a 32. hét elején is változatlan volt, aggódni kezdtem. Tudtam, hogy ha ebben a testhelyzetben marad, kockázatos lesz otthon világra hoznom Matisse-t, mert akár császármetszésre is szükség lehet, ezért felkerestem egy ausztrál orvost, akiről úgy hallottam, képes kézzel megfordítani a rossz irányba fordult babákat” – nyilatkozta a kismama a Daily Mail Australianak.

Dr. Andrew Bisits, a sydney-i Royal Hospital of Women kórház vezető nőgyógyásza végül a terhesség 37. hetében találkozott Christyvel, és már a beavatkozás előtt közölte betegével, mindössze 50 százalék az esélye annak, hogy az ECV (external chephalicus versio) nevű eljárás sikerrel járhat.

Az ECV során az orvos nyomást gyakorol a hasra, hogy kívülről fordítsa a babát megfelelő helyzetbe a szülőcsatornában. Christy esetében dr. Bisits háromszor próbálkozott meg a fordítással. A harmadik próba előtt a doktor megkérte Christyt beszéljen gyermekéhez közben, és ez volt az a pillanat, amikor az ECV sikerrel járt.

Az eljárásról az édesapa egy videót is készített, ami a napokban terjedni kezdett az interneten és már több tízezer megtekintésnél jár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik