Élet-Stílus

„Hogyan éljünk, ha szegények vagyunk”: oktatóvideók egy tinédzsertől

A 14 éves lány viccből kezdett spórolós megoldásokról posztolni, most már rengeteg a követője, és cégek is keresik.

Hogyan találjuk meg a legjobb bolti akciókat? Hogyan lehet hajat egyenesíteni házilag, ráadásul hajvasaló nélkül? Mit tegyünk, ha pancsolni szeretnénk, de nincs a kertünkben medence? Ilyen és ehhez hasonló témákban készít szatirikus videókat a 14 éves Paola Mejia.

A hondurasi lány az egyébként sem túl gazdag ország egyik legszegényebb városában, San Pedro Sulában lakik; apja gyári munkás, anyja háztartásbeli. Elmondása szerint „szerényen, de boldogan” élnek.

Paola először csak a vicc kedvéért kezdett el a „hogyan éljünk, ha szegények vagyunk” témában „oktatóvideókat” gyártani, de a kisfilmek egyre népszerűbbek lettek, és a lány is úgy érezte, talán átadhat egy kis pozitív életérzést azoknak, akik – hozzá hasonlóan – nélkülözésben élnek. Az egyik videóban például vajas kenyeret majszol, és közben azt képzeli, hogy épp kagylót vagy csirkét fogyaszt.

De egyáltalán nem érzi rosszul magát, ahogy mondja: „gazdag vagyok, mert a világ urának, Istennek a lánya vagyok”. A lány nemsokára anyagi értelemben is gazdag(abb) lehet; ugyanis videói annyira népszerűek – csak az Instagramon már több mint 13 ezer követője van – hogy több cég is megkereste, hogy szponzorálná őt; illetve pénz kapna azért, hogy olcsó áruházakat és kedvezményes termékeket ajánl követőinek.

Paola elmondta: különösebben nem vonzza a gazdagság gondolata, de annak persze örülne, ha tudná támogatni családját.

A spanyol nyelvű videók a La Chiki 504 YouTube-csatornán láthatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik