Élet-Stílus

A magyar gyerekeket is el lehet csalni egy kiskutyával

kutyás kísérlet (Array)
kutyás kísérlet (Array)

Budapesten is megismételték a hátborzongató kísérletet.

Már szinte mindenki látta azt a hátborzongató videót, amely azt mutatja be, hogy mennyire nem elővigyázatosak a gyerekek: egy jól szituált idegen férfi egy cuki kiskutyával ment oda a kicsikhez és azt mondta, megmutatja a többit is, ha vele mennek. Bár az anyukák azt gondolták, hogy gyerekük nem lesz hajlandó elsétálni a férfival, az eredmény megdöbbentő volt: a kicsik habozás nélkül a férfival tartottak.

Az RTL Klub riportere Budapesten megismételte a kísérletet, természetesen az anyukák engedélyét kérve. Miután a riporter azt mondta, hogy menjenek el megnézni a többi kiskutyát, egy kislány azt mondta: most nem tud menni és elszaladt az anyukájához. Más gyerekek azonban nem voltak ennyire óvatosak. „Miért, te idegen vagy?” – kérdezte egyikük a riportertől.

A riportban megszólaltatott gyermekpszichológus arról beszélt, hogy általában mindent sutba vágnak a kicsik, amit beléjük neveltek, ha meglátnak egy aranyos állatkát. Megfelelő bizalmi kapcsolat és nagyfokú tudatosság kell ahhoz, hogy elkerüljük a bajt, de a gyermeki jóindulat és a naivitás felülírhatja a begyakorolt szabályokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik