Élet-Stílus

Egyre több magyar választ magánrendelést

A legfrissebb adatok szerint tavaly majdnem minden második magyar járt valamilyen magánredelésen.

Az időtényező és az orvos osztatlan figyelme: ez a két legfontosabb szempont, ami miatt ma egy beteg magánorvost választ – derült ki a Házipatika.com, a legnagyobb hazai egészségügyi portál friss felméréséből. Pilling Róbert, a portál főszerkesztője azt is hozzátette, az elmúlt egy évben a magyarok 47 százaléka járt már valamilyen magánrendelésen.

Ez azt mutatja, hogy évről-évre egyre nő azoknak a száma, akik megelégelve az állami rendeléseken jellemző hosszú várakozási időket, hajlandóak áldozni az egészségükre és inkább a magánszektort választják. Legtöbben a fogászati és nőgyógyászati rendeléseket látogattak, de népszerű volt a bőrgyógyászati magánrendelés is.

Érdekes adalék, hogy a két fő szempont mellett az orvosok kiválasztásakor elsősorban a rendelők honlapján található fénykép volt a döntő. „Egyértelműen kimutatható, hogy sokkal szívesebben választanak betegeink olyan orvost, akiről egy mosolygós, kedves arcot látnak, mint egy olyat, aki láthatóan 10 éve készült, homályos képet mutat magáról” – mondta el Straub Fanni, a FoglaljOrvost.hu online magánorvosi időpont előjegyzési oldal vezetője, az Év magánrendelője szavazás társzervezője.

A felmérésből mindezeken túl az is kiderült, hogy az emberek megbíznak a magánrendelőkben, és jóval magasabbnak ítélik az ott elérhető ellátás színvonalát.

Kiket tartunk a legjobbaknak?

A HáziPatika.com által idén második alkalommal szervezett Év magánrendelője szavazás segít eligazodni a magánegészségi intézmények között, releváns információt nyújtva a választáshoz. Egyrészt szakmai szempontok alapján dönt a zsűri, másrészt megmutatja azt is, hogy a nagyközönség kiket tekint a legjobbnak, kikben bízik leginkább, hol a legelégedettebbek a szolgáltatásokkal.

A közönségszavazás április 20-án indult, a páciensek május 20-ig voksolhatnak kedvenc magánorvosaikra ide kattintva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik