Élet-Stílus

Így kell helyesen megpucolni az avokádót

Benke Ágnes
Benke Ágnes

szerkesztő. 2015. 05. 09. 15:24

Szuperételként definiálják ezt a zöld egészségbombát, de van egy hátránya: nehéz úgy meghámozni, hogy a legértékesebb részei is megmaradjanak. Eláruljuk a tuti módszert. 

Öt lépésben, viszonylag könnyedén meg lehet pucolni úgy az avokádót, hogy annak legegészségesebb részei is épségben maradjanak – állítja az American Chemical Society, amely azért is tartja fontosnak az egyesek szerint gyümölcs, mások szerint viszoyt zöldség helyes hámozását, mert a vitaminokban gazdag húsa közvetlenül a puha héj alatt lapul.

Íme, az öt lépés:

  1. vágjuk körül vertikálisan az avokádó magját
  2. forgassuk két irányba, hogy szétváljon a két fél
  3. vájjuk a magba a kés élét, majd emeljünk ki a magot
  4. felezzük tovább az avokádó két fél részét
  5. és itt jön a lényeg: ahelyett, hogy kanállal nekiesnénk a hús kiszedésének, próbáljuk meg lehúzni a héjat a húsról. Érett avokádóval a legegyszerűbb ez a művelet.

A DailyMailen videóval is demonstrálják a procedúrát. Sok sikert!

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.