Élet-Stílus

Rágógumi ölhette meg a 19 éves lányt

Hetekig panaszkodott rosszullétekre, de senki nem vette komolyan. Egész addig, míg össze nem esett otthon.

Samantha Jenkins 45 éves édesanyja, Maria a mai napig képtelen elfogadni azt, ami lányával történt. Pedig már négy év is eltelt azóta, hogy az életvidám, 19 éves lány egyik napról a másikra rosszul lett, majd órák alatt olyan súlyos állapotba került, hogy már az orvosok sem tudtak rajta segíteni. Maria azt mondja, a halál okát sokáig még a lány halála után sem tudták megállapítani az orvosok. “Azzal küldtek haza, hogy a lányom természetes okok miatt halt meg” – magyarázta a nő.

Maria nem volt hajlandó belenyugodni a hallottakba. Abba, hogy egy látszólag makkegészséges, életerős lány minden előjel nélkül összeomolhat. Épp ezért követelte az orvosoktól, hogy boncolják fel a gyermekét és derítsék ki a halála valódi okát. Mindezt azután, hogy Samantha szobájában számtalan rágópapírt talált ide-oda eldugva, és gyanakodni kezdett, hogy talán a túlzásba vitt függőség végezhetett lányával.


Kép forrása: Maria Morgan

Részben az anyát igazolta, hogy a boncolás során Samantha gyomrában több, főleg rágógumiból álló csomót találtak. Csakhogy mint kiderült, a lány halálát mégsem ez, hanem krónikus ásványianyag hiány okozta. Legalábbis ezt mondja a boncolást végző patológus, dr. Paul Griffiths, aki azt mondja, hogy a létfontosságú só, kalcium és magnézium felszívódását a lány gyomrában lévő akadályok, illetve a rágóban lévő édesítőszerek (aszpartám, szorbitol) hashajtó hatása, együttesen akadályozhatta, míg a hiányhelyzet végül életveszélyes állapotot idézett elő.

“Samantha azért halt meg, mert az állandósuló só- és ásványianyag hiány miatt az agya megduzzadt, ami életveszélyes agyi nyomásnövekedést idézett elő. Mikor bekerült a kórházba, az értékei annyira rosszak voltak, hogy a kollégák először mérgezésre gyanakodtak” – tette hozzá, majd elárulta, a lány életét a gyors közbeavatkozás sem menthette meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik