Élet-Stílus

Alvásgondjai vannak? Itt az egyperces megoldás!

Amikor már a meleg tej, és a bárányszámolás is csődöt mondott, akkor segít ez a 60 másodperces gyakorlat.

Ahogy a legtöbb nagyszerű dolog, ez a módszer sem új. Az indiaiak például évszázadok óta ismerik, sőt, használják is a légzésük szabályozására. A nagyvilággal ennek ellenére mégsem ők, hanem egy arizonai orvos, bizonyos dr. Andrew Weill ismertette meg, akinek Youtube-ra töltött videója már több százezer emberhez eljutott.

A Harvardon végzett orvos szerint a “4-7-8” névre keresztelt légzéstechnika segít megrendszabályozni az idegrendszert, és ellazítja a feszült izmokat, épp ezért különösen hatékony lehet azoknál, akik a stressz miatt rendszeres alvásgondokkal küszködnek. Emellett a szakember szerint a technika rendszeres alkalmazása segíthet könnyebben átvészelni a munkahelyi stresszhelyzeteket is.

Lássuk a módszert:

Így csinálja “4-7-8” technikát:

Mindenekelőtt a száján keresztül fújja ki az összes levegőt a tüdejéből nyitott szájon át. Ezt követően csukja be a száját, és az orrán keresztül lélegezzen mélyet, miközben fejben négyig számol. Ha ezzel megvan, tartsa benn a levegőt, miközben hétig számol. És, ha ezzel is végzett, ismét fújja ki a levegőt nyitott szájjal, ezúttal úgy, hogy közben nyolcig számol.

A gyakorlat ezután ismételje meg négyszer és ne többször. Dr. Weill szerint a hatás már az első alkalom után is érezhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik