Élet-Stílus

Alkoholt itattak a koraszülött babával, hogy megmentsék

A kislány, akinek orvosai egy napot se jósoltak születésekor, néhány napja töltötte 100. életévét.

Gwen Henley ma már büszke dédnagymama, aki ráadásul épp a napokban ünnepelte századik születésnapját, ennek ellenére még most is rengeteget mesél születésének nem mindennapi körülményeiről. “Bár saját emlékei nincsenek, így is mindent tud, hiszen annak idején az édesanyja rengeteg mesélt azokról az embertpróbáló napokról” – mondta Gwen 78 éves lánya a Mirror című brit lapnak.

Az ugyanis, hogy az idős asszony még most is él és jó egészségnek örvend, csak a szerencsének és a mérhetetlen élniakarásának köszönhető. Gwen ugyanis száz évvel ezelőtt a szülés kiírt időpontjánál két hónappal korábban jött világra. És mintha ez nem lett volna épp elég, a koraszülött baba nem sokkal születése után súlyos tüdőgyulladást kapott.


Kép forrása: mirror.co.uk

“Az orvosok azt mondták anyámnak, kereszteljenek meg minél gyorsabban, mert nem biztos, hogy megélem a következő napot” – emlékszik vissza az idős asszony, majd hozzáteszi, kétségbeesett édesanyja minden etetéskor egy-egy csepp brandyt adott neki, hogy erősítse a legyengült szervezetét.

Gwen végül túlélte a kritikus első időszakot, majd egy gondtalan és boldog gyerekkor után, 18 évesen hozzáment élete szerelméhez, Williamhez, akivel hatvan csodálatos évet töltöttek együtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik