Élet-Stílus

50 ember köszönheti életét egy 18 éves fiúnak

A kamasz családja szerette volna, ha a fiú halála nem hiábavaló, ezért teljesítették az utolsó kívánságát.

A 18 éves Cody Souders egyáltalán nem akart meghalni. Életvidám, céltudatos, és mindig mosolygós fiú volt, akit nem sokkal korábban vettek fel a pennsylvaniai egyetemre. Legalábbis édesanyja, Amy így emlékszik rá, miközben a CBS riporterének azt is elmesélte, hogy azon a 2013. októberi délutánon fia egy fatális tévedés miatt halt meg.

Amy azt mondja, Cody aznap épp a ház pincéjében gitározott. Mindig ezt csinálta, ha egy kis magányra vágyott. “Minden bizonnyal hirtelen lett rosszul, erre utalt, hogy nem kért segítséget” – mesélte az anya, akinek csak késve tűnt fel, hogy a pincében régóta túl nagy a csend. “Lementem hozzá, de akkor már csak eszméletlenül hevert a földön. Azonnal értesítettem a mentőket, akik pár perccel később meg is érkeztek, de elkéstünk” – teszi hozzá a nő.


Kép forrása: CBS News

Codyt, aki a vizsgálatok szerint azért lett rosszul, mert véletlenül túl sokat vett be a receptre kapott gyógyszereiből, öt nappal később agyhalottnak nyilvánították. Még mielőtt orvosai lekapcsolták volna a gépekről, családja elbúcsúzott tőle, és ott, az ágyánál határozták el közösen, hogy teljesítik Cody utolsó kérését.

Mindenképp szervadományozó szeretett volna lenni, ezért szóltunk az orvosainak, hogy amennyiben alkalmas donornak találják, felajánlanánk Cody szerveit. A kamaszfiú végül legkevesebb 50 ember életét mentette meg: a szívét, a máját, mindkét veséjét, és a különböző szöveteit is olyan betegeknek adták, akik hosszú évek óta vártak már új szervre.

“Boldoggá tesz a tudat, hogy Cody kis része még most is velünk él” – nyilatkozta a csatornának a fiú bátyja, Justin.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik