Élet-Stílus

Petesejtet akart adományozni, mikor megtudta, hogy meddő

A 24 éves lány egy gyermektelen páron akart segíteni, mikor szembesült a megrázó igazsággal.

“Ha nem akartam volna segíteni, minden bizonnyal sosem tudom meg, hogy meddő vagyok. Vagy, ha meg is tudom, csak akkor, amikor már késő” – mondta szomorúan a 24 éves brit szociális munkás, Lindsey Horne. A fiatal nőt a Daily Mail című brit lap idézte, cikkjükből pedig kiderült az is, hogy Lindsey azután jelentkezett petesejtdonornak, hogy 2013-ban a rádióban végighallgatott egy felhívást, amiben egy gyermektelen pár kérte jószívű ismeretlenek segítségét.


Képek forrása: mirror.co.uk

“Azt akartam, hogy a segítségemmel valóra válhasson az álmuk, ehhez képest a saját legnagyobb félelmemmel kellett szembenéznem” – tette hozzá a fiatal lány. “Miután megvizsgáltak, közölték velem, hogy ahhoz is túl kevés a petesejtem, hogy természetes úton teherbe essek, nem hogy még adományozzak. Ezután ultimátumot adtak nekem: közölték, vagy most azonnal szülök egy gyereket, vagy lefagyasztatok néhány embriót, hogy később legyen esélyem az anyaságra.”

Lindsey akkoriban még csak 3 hónapja volt együtt szerelmével, aki a speciális körülményekre tekintettel – és mert szívből szerette a lányt – beleegyezett abba, hogy spermát adományozzon. “Egyelőre három megtermékenyített embrió várja a pillanatot, hogy késznek érezzem magam az anyaságra” – árulta el Lindsey, majd azt is hozzátette, a közeljövőben újabb termékenységi kezeléseknek veti majd alá magát, amivel növelheti annak esélyét, hogy később anya lehessen.

 

Bár petesejtet nem adományozhatott, a fiatal lány így is kapott egy köszönőlevelet attól a pártól, akinek segíteni szándékozott. “Váltottunk néhány sort, amiből nekem az derült ki, hogy csodálatos emberek, akik egyébként 5 éve próbálkoznak a gyerekvállallással” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik