Élet-Stílus

Kerekekkel mentették meg a 90 éves teknős életét

A téli álmot alvó állatnak egy patkány rágta le a két mellső lábát.

Mikor a teknős gazdija, a Walesben élő Jude Ryder szembesült kedvence súlyos sérüléseivel, a legrosszabbra készült. És erre megvolt minden oka, ugyanis, még a teknős életmentő műtétjét végző állatorvos is azzal küldte őket haza, hogy mellső lábak nélkül a 90 éves Mrs. T. minden bizonnyal elpusztul majd.

 

A család szerencsére ennek ellenére sem adta fel a reményt. Ryder 38 éves fia, Dale, aki 8 éves korában kapta az akkor még csak a 60-as éveiben járó állatot, egy kimustrált modellrepülő kerekeit ragasztotta a teknős páncéljához, hogy segítse a mozgásban. Az ötlet, úgy tűnik bevált, mert mint mondják, Mr. T.-t azóta mintha kicserélték volna.

“Olyan, mintha felturbózták volna. A kerekeivel ugyanis kétszer olyan gyorsan mozog, mint korábban” – mondta büszkén a gazdi a Telegraph című brit lapnak, majd azt is hozzátette, a segédeszköznek köszönhetően kedvencük még akár 50 évet élhet majd. “Mr. T. még relatíve fiatal, a hozzá hasonló teknősök ugyanis elélnek akár 120-130 évig is. A következő években legfeljebb arra lesz szüksége, hogy valaki időről-időre kicserélje majd a gumijait” – tette hozzá nevetve Ryder.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik